Güçbirliği adımını gazeteciler attı

İskenderun Gazeteciler Cemiyeti Yönetimi, İzmir Limanı’na alınmayan ancak yapılan tüm müdahalelere ve tepkilere rağmen İskenderun Limanı’nda tahliyesi gerçekleşen angus gemisinin ardından, İskenderun’da ‘Güçbirliği’ lobisi oluşturmak için harekete geçti.

İskenderun’un sorunlarının çözümü için, İskenderun’un sahipsiz olmadığını göstermek için bu Güç Birliği Platformu’nun önemine dikkat çeken İGC Başkanı Veysel Cıncık, bireysel mücadeleyle sonuca ulaşılamadığının altını çizdi.

Güçlü bir İskenderun lobisi ile İskenderun’un dinamiklerini harekete geçirmeyi amaçladıklarını söyleyen İGC Yönetim Kurulu Başkanı Veysel Cıncık, “Angus gemisinin İzmir Alsancak Limanı’na alınmayıp İskenderun’a hareket etmesi üzerine Hatay milletvekillerimiz, mülki idare amirlerimiz ve STK’larımızla birlikte bir kamuoyu oluşturulması adına büyük bir gayret gösterdik. Bize, yetkili birimler tarafından geminin kesinlikle İskenderun Limanı’na alınmayacağı, başka bir limanda tahliyesinin yapılacağı söylenmişti. Ak Parti Hatay Milletvekilimiz Abdulkadir Özel, CHP Hatay Milletvekilimiz Suzan Şahin ve İskenderun Kaymakamımız Recep Soytürk geminin İskenderun Limanına alınmaması için büyük gayret gösterdiler. Hatta bazı STK’lar ve siyasetçiler liman önünde eylem yaptı. Limak İskenderun yetkilileri de bu geminin İskenderun Limanı’na yanaşmaması konusunda gerçekten büyük bir tavır sergiledi.  Şahsım, yönetim kurulu üyemiz Yılmaz Akpınar ve üyemiz Ersan Çalışkan ile birlikte Konacık yakınlarında demirlenen gemi etrafında yaklaşık dört saat boyunca, “Gemi çevre kirliliği yaratmış mı? Geminin fiziki durumu nedir? Oradaki hayvanlara yem ve su veriliyor mu?” gibi konuları yerinde kontrol etmek üzere incelemelerde bulunduk. Netice itibariyle dün gece akşam saat 22.00 civarında Tarım Bakanlığı Yetkilileri mülki amirimizi arayarak, geminin İskenderun Limanı’na yanaştırılmasından başka bir alternatifin kalmadığını, çevre limanlarda bu hayvanların tahliyesinin yapılabileceği tek yerin İskenderun Limanı olabileceğini belirtilerek, geminin İskenderun Limanından tahliyesine karar verildi. Yapılan çalışmalar şunu gösterdi ki; Bireysel hareket edildiği zaman hiçbir sonuca ulaşılamıyor. Yıllardan bu yana konuştuğumuz bir şey var; İskenderun lobisi. Biz İGC olarak; İskenderun Güç Birliği Platformu’nun oluşması için bir çalışma yapmaya karar verdik. Evet, biz bu angus gemisinin İskenderun Limanı’na yanaşmasını engelleyemedik ama İskenderun’un sadece angus sorunu yok. İskenderun’un en büyük sorunu sahipsizliği. Bu sorunu ortadan kaldırmamız gerekiyor. İskenderun’a sahip çıkmamız gerekiyor. İskenderun’un dinamiklerini harekete geçirmemiz gerekiyor. Bu konuda da İskenderun Güç Birliği Platformunun oluşması için İGC olarak harekete geçiyoruz” dedi.

 

Bir cevap yazın