MHP’li kadınlar önemli bir mesaj verdi

MHP İskenderun Kadın Kolları, sosyal sorumluluk projesi kapsamında kadınlara yönelik ‘Gebelik, lohusalık, regl dönemi ve menopoz döneminde beslenme’ konulu seminer verdi. Yoğun ilgi gören seminerin konuşmacısı MHP İskenderun Kadın Kolları Başkanı Fatma Kaya’nın Kızı Diyetisyen Zeynep Kaya olunca pür dikkat dinlenen seminerde kadınlar eğitimin önemine dikkat çekerek, kız çocuklarının okutulması için anne-babalara çağrıda bulundu.

“Siyasette yer alın”

MHP Hatay İl Kadın Kolları Başkanı Dilek Demirdöven seminer öncesi yaptığı kısa konuşmada, MHP İskenderun Kadın Kolları Başkanı Fatma Kaya ve Diyetisyen Zeynep Kaya’ya seminerden dolayı teşekkür ederken, eğitim seminerlerinin önemine dikkat çekti.

“Kadınlar Güçlensin, Türkiye Büyüsün’ sloganıyla tüm kadınları Milliyetçi Hareket Partisi’ne, siyasette aktif olmaya davet eden Demirdöven, kadınların hayatın her alanında yer alması gerektiğine vurgu yaptı.

“Kız çocuklarını mutlaka okutun”

Kadınlara yönelik çalışmalarıyla dikkat çeken MHP İskenderun Kadın Kolları Başkanı Fatma Kaya ise, kız çocuklarının erken yaşta evlendirilmesinin karşısında olduklarını söyleyerek, “Ülkemizin gelişmesi ve refaha kavuşması için, kızlarımızı okutup meslek sahibi olmalarını sağlamak, hepimizin öncelikli görevidir. Tüm anne ve babalara sesleniyorum; kızlarımızı, erkek çocuklarımızdan ayırmadan okutmak, ülkemize en büyük katkıyı sağlamaktır. Siyasette, eğitimde, çalışma hayatında ve sosyal hayatın içinde başarı yakalamış olan kadınlarımızın en öncelikli görevi tüm kadınlarımızın ve kız evlatlarımızın ellerinden tutmak ve başarılı olmaları hususunda ellerinden geleni yapmak olmalıdır. Üç kız evlat annesi olarak, kızlarımı okutup, başarılı olmaları için, her türlü fedakârlığı yaparak, eğitim almalarını sağladım. Bu çabaların ilk meyvesi olan kızım, vatana ve millete hizmet aşkıyla yanıp tutuşan, alanında başarılı ve mesleğini severek yapan bir diyetisyen olarak, bugün bizlere alanıyla ilgili bilgiler vermek için bu seminere konuşmacı olarak katılmıştır. Bir anne olarak, çok gururlu ve çok mutluyum. Alanında uzman olan bu şekilde yetişmiş, genç kızlarımızla, kadınlarımıza yönelik her alanda programlarımız devam edecektir” açıklamasında bulundu.

Yapılan konuşmaların ardından, ‘Gebelik, lohusalık, regl dönemi ve menopoz döneminde beslenme’ konulu semineri veren Diyetisyen Zeynep Kaya, kadınların sorularını cevapladı.

Bir cevap yazın