Hal esnafının istediği oluyor

Hatay Büyükşehir Belediye(HBB) Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Belen’in Şenbük Mahallesi’nde projelendirilen HBB Sebze ve Meyve Hal Kompleksi Projesini hal esnafı ile inceleyerek, fikir alışverişlerinde bulundu.

HBB Encümen Salonu’nda gerçekleştirilen proje sunumuna Başkan Savaş’ın yanı sıra HBB Genel Sekreteri Prof. Dr. Mehmet Maden, HBB Genel Sekreter Yardımcısı Ahmet Kilisli, HBB Emlak ve İstimlak Daire Başkanı Hülya Budak, Antakya Komisyoncular ve Kabzımallar Dernek Başkanı Mustafa Bal, Antakya Yaş Sebze ve Meyve Hali’ne bağlı komisyoncular ve hal esnafları katıldı.

Başkan Savaş, 173 dönüm arazi üzerine kurulacak olan Sebze ve Meyve Hal Kompleksi Projesinde 2 adet soğuk hava deposu, tasnifleme ve ambalajlama tesisi, 433 araç kapasiteli açık otopark, 600 kişilik camii, 250 kişilik konferans salonu, lokanta, kafeterya ve market gibi esnafın her türlü ihtiyacının karşılanacağı tesislerin yer alacağını belirterek, projenin  yapımına en kısa zamanda başlanılmasının planlandığını ifade etti.

Yeni hal projesi ile bölge esnafının hakkının korunacağının ve hiçbir şekilde mağdur edilmeyeceğinin altını çizen Başkan Savaş, “Sizlere söz verdiğimiz gibi hal projemizin proje aşamasını bitirdik. Bundan sonra ihaleye çıkacağız ve en kısa zamanda da temelini atacağız. Siz nasıl istiyorsanız projemizi o yönde şekillendireceğiz. Amacımız esnafımıza hizmet etmek ve onların huzurunu sağlamaktır” dedi.

Ayrıca, yenilenebilir güneş enerjisi panelleri ile hal elektriğinin de karşılanması hususunda çalışmalar başlattıklarını belirten Başkan Savaş, esnafın daha güvenli ve daha huzurlu bir ortamda mesleğini icra edebilmesi için yenilikçi çalışmalara devam edileceğinin de altını çizdi.

Bir cevap yazın