Polis amcalarıyla komşuyu gezdiler

Adana Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü, sosyo-ekonomik açıdan zayıf olan bölgelerde yaşayan 14-18 yaş grubuna yönelik başlattığı  ’Komşuda ne var?’ adlı sosyal sorumluluk projesi kapsamında 38 öğrenciye Hatay’ın tarihi ve turistik yerlerini gezdirdi.

Daha önce Kayseri, Gaziantep, Kahramanmaraş ve Mersin’i gezen 38 lise öğrencisi ve 2 öğretmenleri, bu kez rehber eşliğinde Antakya Müzesi, St Pierre Kilisesi, Titus Kaya Tünelleri, Harbiye Şelalesi ve Uzun Çarşı’yı ziyaret etti.
Projeyle; gençlerin toplumsal duyarlılığa sahip birer vatandaş olarak yetiştirilmesi, çeşitli sebeplerden dolayı yaşadıkları toplumda sosyolojik sorunlarla karşılaşan, çevresine açılamayan, kapalı toplum psikolojisiyle büyüyen öğrencilerin farklı kültürleri tanıyarak farklı düşüncede insanların olduğunu öğrenmeleri, yaşadıkları sosyal çevreye uyum sağlamasına yardımcı olunması, bireye yaşadığı toplumda değerlilik ve ait olma duygusunun kazandırılması amaçlandığı bildirildi. Geziye katılan öğrenciler ise farklı şehirleri gezmekten ve farklı kültürleri tanımaktan çok mutlu olduklarını söyledi.

 

Bir cevap yazın