İGC’de birlik – beraberliğe devam

İskenderun Gazeteciler Cemiyeti Olağan Genel Kurulunu gerçekleştirdi. Körfez Gazetesi sahibi Erdal Yılmaz’ın başkanlıktan çekilmesi sonucu tek liste halinde gidilen seçimde mevcut başkan Veysel Cıncık yeniden başkanlığa getirilirken, yönetim listesinde üç ismin değiştiği dikkat çekti.

İGC Başkanı Veysel Cıncık’ın doğum gününe denk gelen kongrenin tamamlanmasının ardından, basın mensupları İGC’de hem doğum gününü, hem de seçim kutlamasını pasta keserek kutladı.

Divan başkanlığını Ufuk Aktuğ üstlendi

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve aziz şehitler anısına bir dakikalık saygı duruşu ve akabinde İstiklal Marşının okunması ile başlayan kongrenin Divan Başkanlığını Ufuk Aktuğ, üyelikleri ise Bilgin Güzelaydoğdu ile Halit Tunç üstlendi.

Gerçekleştirilen kongre divana sunulan ‘Yönetim Kurulu Asil ve Yedek Üyelerin Gazeteciler tarafından belirlenmesi’ önergesi oylanarak kabul edildi.

“Gazetecilik mesleği tükenme noktasında”

Denetim ve faaliyet kurulu raporlarının okunmasının ardından kısa bir konuşma yapan Veysel Cıncık, göreve geldikleri günden bu yana meslek grubunda birlik ve beraberliği hâkim kıldıklarını ve birçok sosyal sorumluluk projesiyle basın camiasını bir arada tutmayı başardıklarını söyledi.

Mesleki sorunların çözümü ve gazetelerin yaşadığı sıkıntıları da dile getiren Cıncık, gazetecilik mesleğinin tükenme noktasına geldiğini ve bu konuda acil tedbirler alınması gerektiğini ifade etti.

“Genç gazeteci arkadaşlarım hazır olun”

Meslekte emeklilik yaşına gelen isimlerin yerine gelecek dönemde genç gazetecilerin geleceğini de sözlerine ekleyen Başkan Veysel Cıncık, “Genç gazeteci arkadaşlarım hazır olun. Ben ve yönetimim bundan sonraki dönemde yerimizi sizlere bırakacağız. Her konuda sizlere öncülük ve destek olmaya da hazırız. Ben bu süreçte başta geçmiş dönem İGC Başkanlığı görevini üstlenmiş olan Şehmus Aslan abimize ve siz değerli kardeşlerime desteklerinizden ötürü teşekkür ederim. Gerçekleştireceğimiz ilk yönetim kurulumuzda Şehmus Aslan’ı onursal başkanımız olarak ilan edeceğiz. Kendisine cemiyetimize kazandırmış olduğu hizmetlerden ötürü teşekkür ederim” dedi.

“Katkı sunmaya devam”

Başkan Veysel Cıncık’ın ardından konuşma yapan Erdal Yılmaz ise, İGC’de yönetim kurulunda görev yaptığı süre boyunca yapıcı olmaya ve yanlış bir şeyler yaptırmamaya gayret gösterdiğini belirterek, üyelerin tamamını kucaklayan bir anlayışın benimsenmesini ve mesleki sorunların çözümü konusunda katkı vermeyi sürdüreceğini açıkladı.

Veysel Cıncık başkan

Yapılan konuşmaların ardından tek liste halinde gidilen kongrede açık oylama ile mevcut Başkan Veysel Cıncık, yeniden İGC başkanlığına getirildi.

Veysel Cıncık başkanlığındaki yeni yönetim şu isimlerden oluştu; Rızkullah Terbiyeli, Sabahattin Uygun, Yılmaz Akpınar, Murat Tat, Banu Ulaşan, Gökhan Gökpınar, Hilmi Z. Diken, Ahmet Seher. Denetim Kurulu Asil Üyeler; Helga Terbiyeli, Yaşar Güllü, Mustafa Topal.

 

Bir cevap yazın