Hatay’da teleferik yolculuğu tarih kokacak!

Hatay Büyükşehir Belediyesi, Teleferik Projesi’nin alt ve üst istasyonlarına ilişkin projelerinin Adana Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu tarafından onaylanmasıyla alt istasyon uygulama çalışmalarına başladı. Proje alanı içerisinde bulunan arkeolojik kalıntıların teleferik hattı ile birlikte değerlendirilmesi projeye farklı bir konsept kazandırdı.

Farklı dönemlere ait tarihi alanların birleştirildiği bir köprü vazifesi görmesi açısından ayrı bir önem taşıyan Teleferik Projesi’nin tamamlanmasıyla Hatay’ın marka kent olma yolunda önemli bir adım olmasının yanı sıra kentin turizm potansiyeline de üst düzey pozitif katkı sağlaması bekleniyor.

Antakya ile Habibi Neccar Dağı arasında başlangıç noktası olan alt istasyon alanı, Selçuk Caddesi’nin bitiş noktasında, Şeyh Ali Camii’nin güneyinde; üst istasyon alanı ise Habib-i Neccar Dağı’nda, Antakya Kalesi kalıntılarının güneyinde yer alıyor. Projeye ilişkin ilk işlemler 2012 yılında alt istasyon alanındaki sondaj çalışmaları ve sonrasında bulunan kalıntılar ışığında, arkeolojik kazılar ile devam etmişti. Adana Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu’ndan onay alınmasıyla devam eden çalışmalar kapsamında, Teleferik Projesi’nde günyüzüne çıkan tarihi kalıntılar Hatay’ın geçmişten bugüne taşıdığı zenginliklerin ve değerlerin de gelecek nesillere aktarılmasına büyük katkı sağlayacak.

 

Bir cevap yazın