Enflasyonla Topyekün Mücadelede biz de varız!

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinin başlattığı, 81 il ve 160 ilçede bulunan Oda ve Borsalar ile birlikte gerçekleştirilecek olan “Enflasyonla Topyekün Mücadele” kampanyasına Hatay’daki sivil toplum kuruluşları da destek verdi.  Antakya Ticaret ve Sanayi Odası(ATSO)’nda il ve ilçe oda ve borsa başkanları ile HESOB, HASİAD, HAGİAD ve KAGİD başkanlarının katılımıyla düzenlenen ortak basın toplantısında, STK temsilcileri ‘Enflasyonla Topyekün Mücadelede biz de varız” mesajı verdi.

Toplantıda, STK’lar adına açıklama yapan Antakya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hikmet Çinçin, enflasyonla topyekün mücadele seferberliğinun etkili olacağına inandıklarını belirterek,  “Son dönemde döviz kurlarında yaşanan olağan dışı hareketlerin de etkisiyle enflasyon oranı yeniden çift hanelere çıkmıştır. Artan enflasyon, hem alım gücü düşen vatandaşlarımızı, hem de artan girdi de maliyetleri ve faizler nedeniyle firmalarımızı olumsuz etkilemektedir. Tüm bu sıkıntıları aşmak için, Hazine ve Maliye Bakanlığımız tarafından hazırlanan ve Bakanımız Berat Albayrak’ın liderliğinde başlatılan enflasyonla mücadele programını son derece önemli buluyor ve destekliyoruz. Zira enflasyonla mücadeleyi, ne tek başına kamu, ne de tek başına özel sektör yapabilir. Sorumluluk ve görev hepimizindir. Bu noktada özellikle vurgulamak isteriz ki, bu mücadeleye toplumun tüm kesimleri ne kadar güçlü destek olursa, etkisi de o kadar büyük olur. Reel sektörden finans sektörüne, kamudan vatandaşlarımıza kadar tüm Türkiye olarak aynı hedefe kenetlenmeliyiz. Hepimizi tek yürek ve tek ses olursak, enflasyonla mücadele de netice alacağımızı eminiz” dedi.

Firmaların ve milletimizin, enflasyonla topyekün mücadeleye en geniş şekilde katılacaklarına inandıklarını vurgulayan Başkan Çinçin, “İnanıyorum ki, Hatay ili olarak gereken fedakarlığı gösterip, ülkemiz ve milletimiz için başlatılan bu iktisadi mücadele de en ön cephede yer alacağız. Kamu ve özel sektör arasındaki bu güçlü koordinasyon ve istişareyle, içinden geçtiğimiz bu zorlu süreci de geride bırakacağız” şeklinde konuştu.

 

Bir cevap yazın