Hatay için ‘Sürdürülebilir bir Gelecek’ Projesi

Avrupa Birliği tarafından finanse edilen, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nca desteklenen ve Hatay Büyük Şehir Belediyesi tarafından yürütülen ‘Sürdürülebilir Bir Gelecek İçin Hatay” projesi İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası’nda tanıtıldı. Türkiye çapında farklı bölgelerde desteklenen 37 projeden biri olan proje kapsamında, eğitmen Dr. Nilüfer Arıak iş insanlarına “Yeşil Yatırımlar” a yönelik iş planı hazırlama konusunda sinevizyon desteğiyle teknik ve detaylı bilgiler aktardı.

İklim değişikliği farkındalığı

Çevreye duyarlı bir bakış açısı oluşturmak amacıyla toplantıyı önemsediğini söyleyen İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası Eğitim ve Kalkınma Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Doğan Erten,  “Hatay Büyükşehir Belediyesi tarafından sürdürülebilir bir Hatay için iklim değişikliği alanında kapasite oluşturma ve farkındalık oluşturma konulu bir proje yürütülmektedir. Avrupa Birliği Fonlarından finansa edilen Enerji Hukuku Araştırma Enstitüsünün de proje ortağı olduğu bu projenin bölge halkına ve firmalarımıza çevreye duyarlı bir bakış açısı oluşturulması noktasında önemli faydalar sağlayacağına inanıyoruz. Projenin iştirakçileri olan İskenderun Teknik Üniversitesi ve Mustafa Kemal Üniversitesi’nin de iklim ve çevre duyarlılığı konusunda farkındalık sağlayacağına da inanıyoruz. Bu değerli kurumlarımıza Avrupa Birliği kaynaklarını bölgemize aktarması noktasında göstermiş olduğu çabalardan dolayı da teşekkür ediyoruz” dedi.

Proje, 15 ay sürecek

Projenin amacı ve Yeşil Enerji’nin tanımı İle Türkiye’deki ve Dünyadaki durumunu anlatan Dr. Nilüfer Arıak “ Bu projenin temelinde 3 amacı bulunmaktadır. Birincisi; üniversite öğrencileri ve iş insanları başta olmak üzere herkesin iklim değişikliği konusunda farkındalığın arttırılması, ikincisi iklim değişikliğine uyum sağlaması ve değişikliğin etkilerinin azaltılması konusunda somut uygulamalar üretmek, üçüncüsü de iklim ve çevre konusunda halk arasındaki bilinci arttırmak ve halkın da bu konulardaki karar alma mekanizmalarına aktif katılımlarını sağlamaktır. Avrupa Birliği, Türkiye’nin iklim değişikliği ile mücadele konusundaki çabalarını desteklemek ve bu konuda daha fazla yol kat edilmesine olanak vermek çerçevesinde kamu kurumlarının teknik kapasitesini güçlendirmek, halk arasında farkındalık meydana getirmek, AB iklim politikası ve mevzuatına kademeli olarak uyum sağlanması amacıyla 14 Ağustos 2017 tarihinde başlayan ‘İklim Değişikliği Alanında Ortak Çabaların Desteklenmesi’ projesini finanse etmektedir. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın ana faydalanıcı olduğu proje kapsamında aralarında ‘Hatay’da sürdürülebilir bir Gelecek için’ projesinin de bulunduğu Türkiye çapında farklı bölgelerdeki 37 proje desteklenmiştir. Hatay’da bu projelerden biridir ve Proje süresi 15 ay olarak belirlenmiştir” dedi.

 

Bir cevap yazın