Kemal Kılıçdaroğlu Hatay’ı işaret etti!

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu önderliğinde gerçekleşen ve partinin yerel seçim çalışmalarının belirleyicisi olacak olan “Yerel Seçim Vizyon Toplantısı”nda Hatay vurgusu ön plana çıktı.

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, neden CHP’li belediyelerin seçilmesi gerektiğini Hatay’ı örnek göstererek anlattığı toplantıda, CHP’li belediyelerde huzur bulunduğunu, en karmaşık kent Hatay’da bile Belediye Başkanı Lütfü Savaş’ın ayrımcılık yapmadan her yere eşit hizmet götürmesi nedeniyle huzurun hâkim olduğunu söyledi.

Partinin yerel seçim sloganını da halkın belediyecilik anlayışını iktidara taşımak ve bu ülkenin yurttaşlarının derdine ‘Derman’ olmak amacıyla “Halkın Belediyeciliği, Derman Belediyeciliği” olarak belirlediklerini açıklayan Kemal Kılıçdaroğlu, “Bakın değerli arkadaşlar şuanda Hatay, Tekirdağ, İzmir, Aydın, Muğla ve Eskişehir Büyükşehir Belediyelerimiz var. Bütün Büyükşehir Belediye Başkanlarımızla gurur duyuyoruz. Onlar bizim onurumuz, onlar bizim beldedeki temsilcilerimiz. Onlar hizmet yaptıkça bizim göğsümüz kabarıyor. Onlar halka yakınlaştıkça biz halkla kaynaşıyoruz. Biz dolayısı ile yerel yönetimlerde söz sahibiyiz. Yerel yönetimlerin ne olduğunu ve nasıl olması gerektiğini biz çok iyi biliyoruz. Nerede bir CHP’li belediye varsa orada huzur vardır. En karmaşık ve aynı zamanda siyasal sorunu en yoğun olan kent neresidir? Hatay’dır. Ama gidin bakın Hatay’da bugün huzur vardır. Neden? Belediye Başkanımız Hatay’ın her karış toprağına eşit hizmet götürüyor. Ayrımcılık yapmıyor. Bu çok önemlidir. Bizden-sizden ayrımı yapılmıyor. CHP’li belediyelerin temel görevlerinden bir tanesi de belde halkına eşit hizmet götürmektir” derken, Büyükşehir Belediyeleri arasında bu işi layıkı ile yapan Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş’a da teşekkür etmeyi unutmadı.

Çankaya Belediyesi’nin ev sahipliğinde CHP il ve ilçe başkanları, milletvekilleri, belediye başkanlarının da katılımıyla geniş bir çerçevede gerçekleştirilen ve CHP’nin yeni belediyecilik anlayışının ana kodlarının açıklandığı toplantıda Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, CHP Hatay Milletvekilleri Mehmet Güzelmansur, Suzan Şahin ve İsmet Tokdemir de hazır bulundu.

 

 

Bir cevap yazın