Hatay’ın zirvedeki kadınları başarı için kenetlendi

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş’ın her projede en büyük destekçisi olan eşi MKÜ Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nazan Savaş, Hatay’ın tanıtımı ve sosyal sorumluluk projelerinde yer almanın yanısıra, bu kez spora ve sporcuya verdiği destekle takdir topladı.

Fenerbahçe’yi 47-61’lik skorla yenerek Cumhurbaşkanlığı Kupası’nı Hatay’a kazandıran ve elde ettikleri başarılarla her daim Hatay’ın yüz akı olan Hatay Büyükşehir Belediyesi Kadın Basketbol Takımı’nı biran olsun yalnız bırakmayarak maç boyunca tribünden destekleyen, maç sonunda da sahadaki kupa zaferine ortak olan Nazan Savaş’a CHP Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur’un eşi Eczacı Meltem Güzelmansur da eşlik etti.

Hatay’ın geleceğe taşınmasında önemli hizmetlere imza atan Başkan Savaş ve Milletvekili Güzelmansur’un eşleri, kadın dayanışmasının yanısıra sporun birleştirici gücünü de arkalarına alarak başarılı sporcu kadınların gücünün daha çok keşfedilmesine ve Hatay’ın adının tüm Türkiye’ye sporla duyurulmasına katkı sundu. Takım forması giyerek sahaya inan Nazan Savaş ve Meltem Güzelmansur, yeni tasarımıyla ilk kez Hatay’a nasip olan 26. Cumhurbaşkanlığı Kupası’nı Takımı Antrenörü Katerina Chatzidaki ile büyük bir gururla taşırken, kadınların sporda da söz sahibi oldukları mesajını net bir şekilde verdi.

“Helal olsun Hatay’ıma”

Nazan Savaş ve Meltem Güzelmansur’un yanısıra Hatay’a kadın milletvekili olarak hizmet etmenin mücadelesini veren CHP Hatay Milletvekili Suzan Şahin de yayınladığı tebrik mesajıyla kadın basketbolcuları ve başarıda emeği geçen herkesi tebrik etti. 26’ncı Cumhurbaşkanlığı Kupası’nın Hatay’a armağan eden kadın basketbolcuların bütün Hatay’a büyük bir gurur yaşattığını söyleyen Suzan Şahin, “’Hatay’ın Melekleri” Fenerbahçe Kadın Basketbol Takımını 61-47 yenerek 2.kez Cumhurbaşkanlığı Kupasını Hatay’ımıza hediye etti. Helal olsun Meleklere, Helal olsun spora ve kadına değer veren Hatay Büyükşehir Belediyesi’ne, Helal olsun Hatay’ıma…” dedi.

 

Bir cevap yazın