Anne adayı beynindeki tümörden 2 saatte kurtuldu

5 aylık hamile anne adayı Hatice Altınöz, İskenderun Gelişim Hastanesi Beyin Sinir ve Omurilik Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Özkan Çeliker’in gerçekleştirdiği başarılı operasyonla beynindeki tümörden kurtuldu. Tümör nedeniyle kısmi felç geçiren ve ameliyat sonrası hayata yeniden merhaba diyen Altınöz, oğlunu sağlıkla kucağına almak için gün sayıyor.

“Doktorumdan Allah razı olsun”

Yaklaşık bir ay önce şiddetli baş ağrısı ve vücudunun sol tarafında güç kaybı nedeniyle yakınları tarafından kaldırıldığı hastaneden, üniversite hastanesine sevk edilen Hatice Altınöz (23), yapılan tetkikler sonucu beyninde tümör tespit edilmesinin ardından Gelişim Hastanesi Beyin Sinir ve Omurilik Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Özkan Çeliker’e başvurdu. İki saat süren ameliyat sonucunda sağlığına kavuşan ve normal yaşantısına devam eden Altınsöz, “Doktorum sayesinde başarılı bir ameliyat geçirdim. Kendisinden Allah razı olsun. Şuan bebeğimin sağlığı da çok iyi. Dört ay sonra oğlumu kucağıma alacağım için mutluyum” diyerek, Çeliker’e teşekkür etti.

“5x5x4.5 santimlik tümörü çıkardık”

Bebeğin ve anne adayının sağlık durumunun iyi olduğunu ifade eden Op. Dr. Özkan Çeliker, nöronavigasyon yöntemle gerçekleştirdikleri ameliyat hakkında bilgiler vererek, “Bize başvuran hastamıza uyguladığımız tetkikler sonucu, beyninde tümör tespit ettik. Ardından beş aylık hamile hastamızı onkoloji konseyinde değerlendirmeye aldık. Gerçekleştirilen değerlendirme sonucunda, hastamızın bebeğini de koruyacak şekilde ameliyatına karar verdik. Nöronavigasyon cihazıyla hedefe yönelik küçük kesi açılarak, tümör dokumuzu subtotal olarak çıkardık. Bu yöntem sayesinde, beynin derin bölgesinde bulunan tümörleri, çevre dokulara zarar vermeden çıkarmak mümkün olabiliyor. Patoloji sonucuna göre, hastamızın gebeliğinin 32. haftasında radyoterapi ve kemoterapi almasını sağlayacağız. Şuan hastamızın gebelik dönemi sağlıklı bir şekilde devam ediyor” dedi.

 

Bir cevap yazın