Tüyleri diken diken eden ‘Bahriyeli’ yemini

Deniz Er Eğitim Alayı’nda 2018/3 tertip temel eğitimden geçen askerler için yemin töreni düzenlendi. Marşlar eşliğindeki tören geçişi ve Sancağın yerini almasının ardından Türk bayrağı ve silaha el basarak yemin eden askerlerin aileleri cep telefonlarına sarılarak, evlatlarının en güzel anlarını ölümsüzleştirmeyi ihmal etmedi. Tören sonrası yemin eden askerlerin, heyecanlarına ortak olan aileleri ile buluşmasında ise duygu dolu anlar yaşandı.

Yemin törenine İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, İskenderun Deniz Üs Komutanı Tuğamiral Ercan Kireçtepe, Deniz Er Eğitim Alay Komutanı Dz. Piyade Albay İbrahim Özdoğan, askerler ve aileleri katıldı.

ASKERLİK KUTSAL BİR GÖREVDİR

Tören sonrası, yemin eden askerlere çeşitli hediyeler dağıtan İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, “Askerlik her Türk gencinin yapması gereken kutsal bir görevdir. Yemin eden gençlerimiz gerçek birer asker oldu. Fazla söze gerek yok. Bu çocukların gözlerine bakın. Hepsi gerçek birer çakı gibi asker.. Mehmetçiklerimiz bu yemin ile milletimize ve vatanımıza sadakatle hizmet edeceğine beyan ettiler. Dünyanın en güçlü silahlı kuvvetlerinden biri olan Türk Silahlı Kuvvetlerimiz gücünü sarsılmaz birlik ve beraberlik ruhundan ve Türk milletinin güveninden ve sevgisinden almaktadır. Vatana millete hayırlı uğurlu olsun” dedi.

 

 

 

Bir cevap yazın