Fırsatçılar yandı!

İskenderun Belediyesi zabıta ekipleri, döviz kurlarındaki hareketlilik bahanesiyle bazı ürünlerin fiyatlarında artış yapılarak ‘Haksız kazanç’ elde edilmesini engellemek amacıyla denetimlerini arttırdı. İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil’in talimatları üzerine çalışmalarını hızlandıran zabıta ekipleri, çarşı merkezinde bulunan iş yerleri, zincir mağaza ve pastanelerdeki fiyat ve etiketleri kontrol etti.

Tüketici haklarının korunması amacıyla, fırsatçılara karşı denetimlerin aralıksız sürdüğünü söyleyen İskenderun Belediyesi Zabıta Müdürü Bekir Aksoy, “Haksız Ticari Uygulamalar Yönetmeliği’ndeki son değişiklikle döviz kuruna bağlı olarak fiyat artışı yapılmaması gerektiğini işyerlerine bildiriyoruz. Bunlarla ilgili hem denetim yapmak hem de bilgi vermek üzere denetimlerimiz aralıksız sürerken, bir yandan da Yerli üretim logolarının konulup konulmadığını kontrol ediyoruz. Raf düzeni ve fiyat etiketi konusunda belirtilen şartlara uymayanlar hakkında gerekli işlemleri uyguluyoruz. Vatandaşlarımızdan da bu konuda daha duyarlı olmalarını ve şikâyetlerini belediyemize yapmalarını rica ediyoruz” dedi.

İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil de, bu konuda çok titiz davrandıklarını belirtirken, denetimlerde herhangi bir olumsuzlukla karşılaşılmayan işletme sahiplerine teşekkür etti.

Bir cevap yazın