PKK’ya Eylül’de ağır darbe!

Halkın huzur ve güvenliğini bozmak için sivilleri, çocukları ve bebekleri dahi hedef almaktan çekinmeyen terör örgütü YPG/PKK’ya yönelik Eylül ayında yurt içi ve dışında düzenlenen operasyonlarda 135 terörist etkisiz hale getirildi.

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM), Jandarma Genel Komutanlığı ve Milli İstihbarat Teşkilatının (MİT), ülkenin huzur ile kardeşliğini bozmaya çalışan terör örgütlerine yönelik amansız takibi, güvenlik korucularının da desteğiyle devam ederken, teröristlerin peşini bırakmayan, haftalarca arazide kalarak operasyonlarını sürdüren güvenlik güçleri, terör örgütü YPG/PKK’ya bu yılın eylül ayında da ağır darbe vurdu.

Eylüldeki operasyonlarda aralarında örgütün sözde sorumlularının da yer aldığı 135 terörist etkisiz hale getirilirken, PKK ve örgütün gençlik yapılanmasına yönelik pek çok ilde düzenlenen operasyonlarda gözaltına alınan 114 zanlıdan 57’si tutuklandı.

Bölgede herhangi bir ihbar ya da istihbarat beklemeksizin şüphe uyandıran adreslerin yanı sıra sarp arazileri de didik didik arayan Mehmetçik, birçok ilde teröristlerce kullanılan sığınak, barınak ve depoları belirleyerek imha etti.

Eylül ayı içerisinde etkisiz hale getirilen 135 terörist arasında, Zeytin Dalı Harekatı sırasında Piyade Üsteğmen Oğuz Kaan Usta ve Piyade Uzman Çavuş Mehmet Muratdağı’nın şehit edilmesi ve akabinde Usta’nın naaşının kaçırılması olayına karışan ve 14 Eylül’de Afrin’in Raco beldesinde yakalanıp Hatay’a getirilen 9 terörist ile birlikte, Türkiye’nin talebi üzerine İnterpol’ün Kırmızı Bülten ile 9 yıldır aradığı ve 5 Eylül’de Bulgaristan’ın Varna kentinde gözaltına alındı. PKK’lı terörist Mehmet Y. de bulunuyor.

Bir cevap yazın