İSTE, Uzakyol Vardiya Zabitleri’ni seçti

2018 Yılı Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) neticesinde Türkiye’nin teknolojiye odaklanmış tek üniversitesi olan İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE)’ni tercih ederek, Barbaros Hayrettin Gemi İnşaatı ve Denizcilik Fakültesi, Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği Bölümü’nü kazanan adaylar için Bedensel Yeterlilik Sınavı ve mülakatı yapıldı. Uzmanlar gözetiminde yapılılan sınavın ardından Denizcilik Fakültesi bu yıl kontenjanlarının tamamını doldurarak 40 öğrenci daha aldı.

İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Rektör Danışmanı ve Barbaros Hayrettin Gemi İnşaatı ve Denizcilik Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Alpaslan Ateş ve diğer komisyon üyelerinin katılımıyla gerçekleşen Bedensel Yeterlilik Sınavı İskenderun Spor Tesisleri’nde gerçekleştirildi. Farklı kategorilerde değerlendirmeye alınan adaylar, denizcilik mesleğinin gerektirdiği fiziki gereksinim ve donanımları ölçecek dayanıklılık testlerine tabi tutuldu. Denizcilik eğitimine başlamak için gün sayan ‘Uzakyol Vardiya Zabiti’ adayları böylelikle ilk zorlu sınavlarını da vermiş oldu.

İSTE Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli, öğrenciler ve onlara refakat eden yakınlarına hitaben yaptığı konuşmada; “İSTE’yerek denizcilik mesleğini seçen ve bedensel yeterlilik sınavı ile mülakatını başarı ile geçerek denizciliğe ilk adımlarını atan zabitan adayları; çıkmış oldukları bu seferde, denizleriniz sakin, pruvanız neta, ufkunuz ve bahtınız açık olsun. Bu vesile ile bugünkü sınavda görev alan fakülte personelimize, hocalarımıza ve Rektör Danışmanımız Doç. Dr. Alpaslan Ateş’e emekleri için teşekkür ediyorum” dedi.

Bir cevap yazın