KENTPARK, yeni yılda hazır

İskenderun Belediyesi tarafından eski Karayoları Arazisi üzerine yaptırılacak olan KENTPARK’ın temel atma töreni büyük bir çoşkuyla gerçekleşti. İskenderun’a yeni bir soluk getirecek olan projenin temel atma törenine Hatay Vali Yardımcısı Mahmut Hersanlıoğlu, İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil ve eşi Feray Dingil, İskenderun Kaymakamı Recep Soytürk, Arsuz Kaymakamı Musa Sarı, Belen Kaymakamı Abdulaziz Aydın, AK Parti İl Başkanı İbrahim Güler, Ak Parti milletvekilleri Hacı Bayram Türkoğlu, Hüseyin Yayman, Abdulkadir Özel, CHP Hatay Milletvekilleri İsmet Tokdemir, Suzan Şahin, ilçe belediye başkanları, Ak parti ilçe başkanları, meclis üyeleri, muhtarlar,sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, oda başkanları ve çok sayıda davetli katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan temel atma törenine Halk Eğitim Merkezi folklor ekibinin gösterisi ayrı bir renk kattı.

 

“İskenderun için çalışıyoruz”

Temel atma töreninin açılış konuşmasını yapan İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, İskenderun’un tarihi günlerinden birini yaşadığını belirterek, “Mart 2014 yerel seçimlerinden bugüne kadar gece gündüz demeden halka hizmet noktasında, şerefle, onurla, arzuyla ve istekle çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Belediyemizin imkânları doğrultusunda, sorumluluk sahamız içerisinde İskenderun’umuzun bugününden ziyade yarınları için çalışıyoruz. Her mahalleye eşit hizmet götürüyor, kimseyi ötekileştirmeden hizmet ediyoruz. İskenderun’daki kardeşlik ve birlik beraberlik ortamını korunması noktasında elimizden gelen her şeyi yapıyor, her türlü fikre öneriye eleştiriye açık bir şekilde ortak akılla hareket ediyoruz. Bunun yanı sıra, Akdenizin incisi İskenderun’umuzun ve hemşerilerimizin geleceği için bu misyon ve vizyona uygun projelerin yanında bir çok projeye de imza atmış bulunuyoruz.

Göreve gelmeden önce verdiğimiz sözlerin birçoğunu yerine getirdik ve getirmeye de devam ediyoruz. Siyaseti ve siyasi kimliğimizi bir kenara bırakarak, hiç kimseyi ötekileştirmeden tüm halkımıza hizmet için çalışıyoruz. “Halka hizmet Hakk’a Hizmet”tir anlayışı ile bu kutsal görevi yürütüyoruz” dedi.

KENTPARK’ta yok yok

Karayolları tarafından kullanıldıktan sonra yıllarca atıl bir vaziyette kalan arazide yapılacak ola KENTPARK’ın teknik özellikleri hakkında bilgiler veren Başkan Seyfi Dingil, “Toplam alan 60.000metrekare, otoparkı 2.000 metrekare, gölet 2,600 metrekare, amfi tiyatro, kafeterya, spor tesisleri, idari bina, koşu ve bisiklet yolu, kaykay pisti, kermes alanı 1500 metrekare, fitnes alanı, çocuk oyun alanı, yürüyüş yolları, dekoratif giriş kapısı, kamelyalar, yeşil alan 40.000 bin metre kare botanik bahçeler, güvenlik sistemleri, gölet üzerinde nostalji ve köprüsü ile bölgenin en güzel parkını yapmış olacağız. Heyecanlıyız ve mutluyuz. Büyük mücadeleler sonucu eski karayollarını arazisini kent parkı olarak halkımıza kazandırmanın mutluluğunu ve gururunu yaşıyoruz. Allah’ın izniyle projemiz tam 100 günde tamamlanarak halkımızın hizmetine açılacaktır. İskenderun halkını çok güzel günler bekliyor. İşte mükemmel bir projeyi vatandaşlarımızla buluşturmanın mutluluğunu taşıyoruz.

El ele gönül gönüle vererek, çok güzel hizmetleri kentimize buluşturmaya devam edeceğiz. Bizim derdimiz ve sevdamız olanca gücümüzle, vatandaşımıza hizmet etmektir. İskenderun’umuzu daha yaşanabilir, daha modern bir hale getirmektir” şeklinde konuştu.

Milletvekillerinden teşekkür

Daha sonra konuşan AK Parti İl Başkanı İbrahim Güler, AK parti milletvekilleri Hacı Bayram Türkoğlu, Hüseyin Yayman, Abdulkadir Özel, CHP Hatay Milletvekilleri İsmet Tokdemir ve Suzan Şahin de temel atma töreninde emeği geçen herkese teşekkür ederek, KENTPARK projesinin İskenderun halkına hayırlı uğurlu olmasını temenni etti.

Yapılan konuşmaların ardından protokol üyeleri KENTPARK’ın temel atma törenini gerçekleştirdi.

 

Bir cevap yazın