Danıştay 6’ncı Daire Başkanlığı’na Hataylı bir isim

Danıştay Genel Kurulu’nda yapılan seçim sonucunda, Hataylı Hakim Emin Sınmaz Danıştay 6.Daire Başkanlığı’na seçildi. Danıştay Altıncı Daire Başkanı’nın emekli olması nedeniyle bir süredir boş bulunan daire başkanlığı görevi seçimi için gerçekleşen genel kurula 127 Danıştay Üyesinin 117’si katıldı. Genel kurum sonunda, yaptığı görevlerde gösterdiği başarılarla ismi ön plana çıkan Kırıkhan doğumlu Hakimler ve Savcılar Kurulu üyesi Emin Sınmaz, 92 oy alarak Danıştay Altıncı Daire Başkanlığı’na seçildi.

2016 yılından itibaren Hakimler ve Savcılar Kurulu üyeliği görevini başarıyla yürüten Hataylı Hakim Emin Sınmaz’ın Danıştay 6.Daire Başkanlığı’na seçilmesi, Hatay’da ve özelikle Kırıkhan’da büyük bir sevinçle karşılandı.

Emin Sınmaz Kimdir?

09.03.1967 tarihinde Kırıkhan’da doğmuştur. Kırıkhan Lisesini bitirmiş, İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesinden 1988 yılında mezun olmuştur. 03.03.1992 tarihinde Danıştay Tetkik Hakimliğine atanarak mesleğe başlamış, 02.10.2007 tarihinde Cumhurbaşkanlığı Kanunlar Kararlar ve Hukuk İşleri Müdürü olarak görevlendirilmiştir. Ankara Üniversitesi Avrupa Topluluğu Araştırma ve Uygulama Merkezi (ATAUM) Temel Eğitim Sertifika programını tamamlamıştır. “Avrupa Birliği-Türkiye Anlaşmalarında ve Türk Gümrük Mevzuatında Malların Serbest Dolaşımı, Örnek Olay: Petrol İthalatı” başlıklı ortak çalışması ile “İdari Yargılama Usulü ile ilgili Danıştay İdari Dava Daireleri Genel kurulu Kararları” ve “Danıştay İdari Dava Daireleri Emsal Kararları” başlıklı ortak çalışma sonucu hazırlanmış kitapları bulunmaktadır. 24.02.2011 tarihinde Danıştay üyeliğine seçilen Sınmaz, 04.08.2016 tarihinden itibaren Hakimler ve Savcılar Kurulu üyeliği görevini yürütmektedir. Evli ve iki çocuk babasıdır.

 

Bir cevap yazın