Hatayspor 12’den vurdu

Stat: Antakya Atatürk

Hakemler: Özgüç Türkalp, Uygar Bebek, Deniz Turgut

Hatayspor: Akın Alkan, Kubilay Sönmez, Selim Ilgaz, Mesut Çaytemel, Mirkan Aydın (Dk. 64 Sinan Kurumuş), Sadi Karaduman, Diallo (Dk. 72 Yılmaz Özeren), Yusuf Abdioğlu, Murat Paluli, Tom (Dk. 56 Hamza Gür), Caner Hüseyin Bağ

İstanbulspor: Umut Kaya, Wellington, Eslem Öztürk, Muammer Sarıkaya (Dk. 82 Muhammed Demirci), Ali Dere (Dk. 46 Tuncer Duhan Aksu), Cajic, Arif Morkaya, Murat Duruer, Perovic (Dk. 61 İbrahim Yılmaz), Barış Örücü, Muhammed Ali Kurt

Gol: Dk. 12 Diallo (Hatayspor)

Kırmızı kart: Dk. 87 Eslem Öztürk (İstanbulspor)

Spor Toto 1. Lig’in 6. haftasında Hatayspor, evinde konuk ettiği İstanbulspor’u 1-0 yendi. Ev sahibi takıma galibiyeti getiren golü 12. dakikada serbest vuruşta topla buluşan Diallo attı. Mücadelenin 87. dakikasından konuk takımdan Eslem Öztürk, ikinci sarıdan kırmızı kart görerek oyun dışı kalarak, rakip takımı sahada 10 kişi bıraktı. Alınan sonuçla Hatayspor puanını 7’ye yükseltirken İstanbulspor 6 puanda kaldı.

Maç sonrası kısa bir değerlendirme yapan Hatayspor Teknik Sorumlusu Murat Sönmez, Hatay’a yakışan bir mücadele sergilediklerini belirterek, iyi oyun oynayarak galibiyete uzandıklarını ifade etti.

Hatayspor Teknik Sorumlusu Murat Sönmez, alınan galibiyetin önümüzdeki haftalar için önemli olduğunu belirterek, “Kazanmamız gereken bir maçtı. Maça da iyi başladık. 12’nci dakikadaki güzel bir frikik golüyle 1-0 öne geçtik. İlk yarı skoru arttırabilirdik de, oyun olarak, oyunun bütün bölümlerinde. İkinci yarı dönem dönem pozisyon bulduk. Maç 1-0 gidince, rakip hep oyunda kaldı. Daha iyi bir futbol oynayabilmemiz için ikinci golü bulmamız gerekiyordu. Yani burada bu zor şartlarda oyuncularımızı tebrik ediyoruz. Çok onurlu, Hatay’a yakışan bir mücadele ortaya koydular. Bu skor kulübümüzün önünü açmıştır, o yüzden herkese teşekkür ediyoruz” dedi.

Bir cevap yazın