Vatan savunmasının yaşayan kahramanlarına minnettarız

Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından Mustafa Kemal Atatürk’e Gazilik unvanı ve Mareşal Rütbesi verilmesinin 97. Yıl dönümü ve 19 Eylül Gaziler Günü İskenderun’da törenlerle kutlandı.

Atatürk Anıt Alanı’nda başlayan ve Orduevi’nde şehit ve gazi aileleri için verilen kahvaltı programıyla devam eden törenlere İskenderun Kaymakamı Recep Soytürk, 39. Mekanize Piyade Tugay ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Alparslan Kılınç, İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, İskenderun Deniz Üs Komutanı Tuğamiral Ercan Kireçtepe, Türkiye Muhraip Gaziler Derneği İskenderun Şube Başkanı Neşet Turhan, Şehit ve Gazi Aileleri Derneği İskenderun Şube Başkanı Fevzi Mercanoğlu, siyasi parti temsilcileri, şehit yakınları ve gaziler katıldı.

Anıt Alanı’na Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve aziz şehitler anısına İskenderun Kaymakamlığı, Garnizon Komutanlığı, İskenderun Belediyesi, Türkiye Muharip Gaziler Derneği İskenderun Şubesi ve Şehit ve Gazi Aileleri Derneği çelenklerinin bırakılması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile devam eden törende günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Türkiye Muharip Gaziler Derneği İskenderun Temsilcisi Kıbrıs Gazisi Neşet Turhan yaptı.

“Canımızı feda etmeye hazırız”

“Şehit nurlanmış, gazi onurlanmış askerdir” diyerek, Başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere silah arkadaşlarını ve vatan için toprağa düşen tüm şehitleri rahmetle anan Kıbrıs Gazisi Neşet Turhan, “Sakarya Meydan Muharebesinin kazanılmasına müteakip Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk’e TBMM’NİN 19 Eylül 1921 günü Mareşallik Rütbesi ve Gazilik Ünvanının tevcihinin 97’nci yıl dönümünü büyük bir coşkuyla kutluyoruz. 19 Eylül aynı zamanda Türkiye Muharip Gaziler Derneği’nin de kuruluş günüdür. Bugün Türkiye Cumhuriyeti’nin yanı sıra Kore Cumhuriyeti ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin varoluş mücadelesi sonucu alınan Gazilik unvanı ile onurlandırıldığımız gündür. Dün olduğu gibi bugünde aynı inançla bu aziz vatanın birliği ve bölünmezliğine ve ulusal değerlerine saldıranlara karşı her zaman kanımızı akıtmaya, canımızı feda etmeye hazırız. İç ve dış düşmanlarımız bu hususu hiçbir zaman unutmasınlar. Bizim için vatan savunmasında şehit ve gazi olmak kadar güzel bir kavram olamaz” dedi.

Yapılan konuşmanın ve şiirlerin okunmasının ardından törenler, Orduevi’nde şehit ve gazi ailelerine verilen kahvaltı ile son buldu.

Bir cevap yazın