Dünya kupasında gururla ter dökecekler

2018 FIBA Dünya Kupası’nda yer alacak Türkiye A Milli Kadın Basketbol Takımı’nın 12 kişilik kadrosunda Hatay’ın iki meleği de yeraldı.

Türkiye Basketbol Federasyonu’nun sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, İspanya’nın Tenerife kentinde 22-30 Eylül’de düzenlenecek organizasyonda yer alacak milli takımın 12 kişilik kadrosunda adı bulunan Hatay Büyükşehir Belediyesi Kadın Basketbol Takımı’nın başarılı sporcuları Merve Aydın ve Cansu Köksal hem Milli takımın bir parçası olarak ülkeyi, hem de Hatay’ı temsil etmenin gururunu yaşayacak.

Ay yıldızlı forma ile dünya kupası için Milli Takıma güç katacak olan iki sporcunun yanısıra kadroda Galatasaray’dan Işıl Alben, BOTAŞ’tan Olcay Çakır Turgut, Mersin BŞB’nden Asena Yalçın, Fenerbahçe’den Ayşe Cora, Tilbe Şenyürek, Esra Ural Topuz ve Tuğçe Canıtez, Beşiktaş’tan Bahar Çağlar, İstanbul Üniversitesi’nden İlayda Güner,  Yakın Doğu Üniversitesi’nden Kuanitra Holingsvorth bulunuyor.

Milliler, turnuvada Avustralya, Arjantin ve Nijerya ile B Grubu’nda mücadele edecek. Türkiye, Dünya Kupası’ndaki ilk maçında ise 22 Eylül Cumartesi günü Arjantin ile karşılaşacak

Bir cevap yazın