Geleceğe umut olun!

Ali İsmail Korkmaz Vakfı(ALİKEV) Burs Fonu, lise ve üniversite öğrencilerinin eğitimlerine destek olmak amacıyla 2018-2019 yılı için burs başvurularını almaya başladı. 21 Eylüle kadar devam eden başvuruların yanı sıra daha fazla gence ışık olmak, umut olmak ve onların düşlerine ortak olmak isteyen gönüllülere destek çağrısı yapan ALİKEV, burs başvuru koşulları ve detaylara http://alikev.org/burs-basvurusu adresinden ulaşılabileceğini duyurdu.

Bağışçıların katkılarıyla her geçen gün büyüyen Ali İsmail Korkmaz Burs Fonu’nun bu yıl da yüzlerce gence umut ışığı olacağını ifade eden ALİKEV yetkilileri, “Damla damla, irili ufaklı katkılarla ALİKEV’i bugüne taşıyan gönüllülerimizin katkıları bu yıl da gencecik fidanların eğitimine destek olacak. Hep birlikte Ali İsmail Korkmaz Bursları ile eğitimlerine destek olacağımız fidanlardan kocaman bir orman yaratacağız. İnanıyoruz ki, ilk günden beri yanımızda olan, Ali İsmail’in düşlerine ve gençlerimize sahip çıkan destekçilerimiz bizi bu yolda da yalnız bırakmayacak.  Genç fidanlarımız için başlattığımız burs fonlarımıza katkıda bulunarak daha fazla gencimize ulaşabiliriz. Başvuruların kapanması ile birlikte yapılacak ön değerlendirme sonucunda mülakata hak kazanan adaylar görüşmeye davet edilecek. Yapılacak mülakatlar neticesinde belirlenen öğrencilerimiz burslarını almaya başlayacaklardır. Burs başvurusu yapan bütün öğrencilerimize akademik hayatlarında başarılar diliyoruz” diyerek, bursların önemine dikkat çekti.

ALİKEV Yöneticileri daha sonra, Burs Fonu ile ilgili şu bilgileri aktardı:

Ali İsmail Korkmaz Bursu nedir?

Ali İsmail Korkmaz Bursu, ALİKEV tarafından gençlerin eğitimine destek olmak amacıyla verilen, gönüllülük kriteri olan karşılıksız bir burstur.

-Ali İsmail Korkmaz Bursu başvuru koşulları nedir?

Ali İsmail Korkmaz Bursu 2018-2019 akademik yılı için;
İlk, orta, lise öğrenimini Hatay’da yapmış ve herhangi bir şehirde okuyan üniversite öğrencilerine,
İlk, orta, lise öğrenimini nerede yaptığına bakılmaksızın Eskişehir’de okuyan üniversite öğrencilerine,

İlk ve orta öğrenimini Hatay’da yapmış ve Hatay’da okuyan lise öğrencilerine yöneliktir.

Bu bursu Ali İsmail Korkmaz’ın öğrenim hayatını sürdürdüğü Hatay ve Eskişehir illerinden öğrencilere açarak başlatıyoruz. İleriki yıllarda bursiyer sayımızın artışına oranla Ali İsmail Korkmaz Bursu tüm Türkiye’ye açılacağı gibi farklı burs fonları da hayata geçirilecektir.

-Ali İsmail Korkmaz Bursu miktarı ne kadardır?

Burs miktarı 2018-2019 akademik yılı için, üniversite öğrencilerine 10 ay boyunca aylık 220 TL, lise öğrencilerine 10 ay boyunca aylık 150 TL olarak belirlenmiştir.

-Ali İsmail Korkmaz Bursu başvuruları nasıl değerlendirilir?

ALİKEV, bursiyerleri seçerken dört kriteri objektif olarak değerlendirmektedir.
İhtiyaç durumu
Gönüllülük durumu
Akademik başarı
Sosyal başarı

Başvuru yapılan form aracılığıyla sistem tarafından otomatik olarak puanlama sıralaması yapılır.
Bu puanlamaya göre yeterli aday mülakata çağrılır.

-Ali İsmail Korkmaz Bursu bursiyerlerinin sorumlulukları nelerdir?

Bursiyerlerden iki beklentimiz var: Akademik başarı ve gönüllülük. Akademik başarı kriterimiz üniversite öğrencileri için en az 4.00 üzerinden 2.00, lise öğrencileri için 100 üzerinden 70 puan almaktır. Gönüllülük kriterimiz ise bütün bursiyerler için ayda en az 2 saat toplum hizmeti çalışmaları yapmaktır.

-Ali İsmail Korkmaz Bursu neden belirli şehirlere veriliyor?

Liseye kadar Hatay’da okuyan ve üniversite eğitimine, Eskişehir’de başlayan Ali İsmail’in yarım kalan eğitiminin anısına, burslar 2018-2019 akademik yılında belirtilen koşullarla verilecek. İlerleyen yıllarda, bu burs kontenjanları korunmakla beraber tüm Türkiye’ye yönelik burs çalışmaları yapmak amaçlarımızdan biri.

-Ali İsmail Korkmaz Bursu için üniversiteyi yeni kazanmış olmak mı gerekli?

Hayır. Yeni kazanmış öğrenciler de bütün ara sınıflardaki öğrenciler de bursa başvurabilir.

-Ali İsmail Korkmaz Bursu geri ödemeli bir burs mudur?

Hayır. Bursumuzun geri ödeme koşulu yoktur. Bursiyerlerimizden toplum hizmeti çalışmaları yapmalarını bekliyoruz. Bununla beraber, bursiyerlerimizin mezun olup iş yaşamlarına atıldıklarında “sıra bende” diyerek yeni kuşaklar için burs fonuna destek vermelerinden memnuniyet duyarız.

-Başka bir burs almak Ali İsmail Korkmaz Bursu almaya engel midir?

Hayır. Ancak bursiyerlerimiz başka bir yerden burs aldıklarını bizimle paylaşmak zorundadır.
Başka yerden burs almak burs almaya engel olmadığı halde, başka bir yerden burs alan ve bu bilgiyi vakıfla paylaşmayan bursiyerlerimizin bursları kesilebilir. Burs almaya hak kazanan adaylara telefonla da bilgi verilecektir.

 

 

Bir cevap yazın