İSTE’yerek KOBİGEL

KOSGEB’in KOBİ’lere yönelik destek programı olan KOBİGEL Gelişim Destek Programı kapsamında yaptığı proje teklif çağrısı için girişimcilerin sunduğu projeler 10-19 Eylül ve 24-25 Eylül tarihleri arasında İskenderun Teknik Üniversitesi(İSTE)’nde değerlendirilecek. İSTE Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Konferans Salonu’nda İSTE’nin konularında uzman öğretim üyelerinden oluşan hakem heyeti tarafından değerlendirilen girişimci KOBİ’lerin kabul edilen projelerine KOSGEB tarafından %60’a varan oranlarda destek sağlanıyor.

2018 – 01 sayılı proje teklif çağrısının genel amacı ise, illerde rekabet avantajına sahip imalat sanayi sektörleri ve yazılım sektörlerindeki KOBİ’lerin rekabet gücünün geliştirilmesi.

“KOBİ’ler ekonominin en önemli dinamikleridir”

İSTE Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli, üniversite olarak Üniversite-Kamu-Sanayi işbirliğinin en güzel örneklerinden birini daha sergilediklerini belirterek, “İSTE olarak, oluşturduğumuz TEKNOVERİSTE vizyonu çerçevesinde Üniversite-İş Dünyası İşbirliği’ni her bakımdan önceliyoruz. KOBİ’ler ekonomimizin en önemli dinamikleri, kılcalları ve olmazsa olmazlarıdır. KOBİ’lerde Ar-Ge kültürünün zenginleştirilmesi ve yenilikçilik kapasitesinin artırılması için elimizdeki tüm imkânları kullanarak her türlü desteği veriyoruz, paydaşlarımız için tüm imkânlarımızı seferber ediyoruz. Bu proje kapsamında da, organizasyonun yapılmasında büyük emeği olan ve aynı zamanda Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı KÜSİ (Kamu-Üniversite-Sanayi İşbirliği) Hatay İl Temsilciliği görevini de yürüten İSTE Rektör Danışmanı ve İskenderun Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Selçuk Mıstıkoğlu’na, İSTE-TTO’ya ve değerlendirici öğretim üyelerimize ve elbette nitelikli işbirliği tekliflerimizi destekleyen KOSGEB Hatay ve Kahramanmaraş İl Müdürlerimiz Sn. Hayrettin Çevik ve Sn. Gülden Uslu’ya çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

 

Bir cevap yazın