Borçlanma yetkisi bu kez komisyona havale

Hatay Büyükşehir Belediye(HBB) Meclisi Eylül Ayı Olağan Toplantısı’nın birinci oturumuna yine borçlanma yetkisi damga vurdu. Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ömer Doları’ın başkanlığında, 7’si ek olmak üzere toplam 49 maddenin görüşülerek karara bağlandığı toplantıda Ak Parti Grubu, büyükşehir belediyesinin borçlanma limitinin üzerine çıktığını ve borçlanamayacağını savunarak, borçlanma yetkisi ile ilgili taleplere sıcak bakmadıklarını ifade etti.

Fen İşleri Dairesi Başkanlığının 2018 Mali yılı bütçesi dahilinde muhtelif yerlerde sözleşmesi imzalanan beton asfalt projelerin yapım işleri için 114.497.779,47 TL borçlanma talebi ile Antakya Mobilyacılar Sitesi asfalt ve parke yolların yapımında kullanılmak üzere 20.000.000,00 TL borçlanma talebi ile ilgili iki ayrı gündem maddesinin daha çok tartışıldığı mecliste, büyükşehir belediyesi Hatay’ın 15 ilçesinde yürüteceği beton asfalt ve parke çalışmaları listesini ilçe ilçe, cadde cadde, sokak sokak, alan alan sıralayarak meclis gruplarını bilgilendirdi.

Büyükşehir Belediyesi, kış öncesi acilen 115 milyon liralık borçlanma yetkisi isterken, AKP Grubu Sözcüsü Mehmet Kalkan, daha önce 250 milyon borçlanma isteğinde 10 milyonluk vize verdiklerini hatırlatarak, “Bu parayı kullandılar mı, kullanmadılar mı bilmiyoruz. Teklif komisyona gitsin, görüşülsün, rapor geldikten sonra değerlendirelim” dedi.

Hatay genelindeki asfalt çalışmalarının önemine değinen Defne Belediye Başkanı İbrahim Yaman ise, “Arkadaşlar, Hatay’da caddeler, sokaklar çukurlarla dolu. Hizmet yapmamız gerek. Bu olaya siyasi bakmamak gerekir. Siyaseten karar verilmesi bu Meclis’e yakışmaz. Kış gelmek üzere. Mevsim koşullarına göre acilen bu hizmetlerin gelmesi lazım. Gelin Meclis’i bugün kapamayalım, ara verelim, 3-4 gün sonra da komisyon raporuna göre olaya pozitif bakalım, bu hizmeti birlikte yapalım” şeklinde konuştu.

Oturumu yöneten Başkan Vekili M. Ömer Dolar’ın isteği üzerine, BŞB Mali İşler Daire Başkanı Gülseren Balcı yaptığı bilgilendirmede Büyükşehir Belediyesi’nin en az borçlanan Büyükşehir Belediyeleri arasında olduğunu, 650 milyon lira borçlanabileceğini, ancak istenenin 149 milyon 779 bin lira olduğu bilgisini verdi.

Borçlanma yetkisi ile ilgili iki gündem maddeleri oy birliği ile Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edilirken, bir sonraki toplantının 11 Ekim Perşembe günü saat 14.00’te yapılamasına karar verildi.

Bir cevap yazın