Arsuz, Arsuz olalı böyle kalabalık görmedi

Hoşgörü, barış ve kardeşlik ilçesi olmasının yanında doğası, sahip olduğu zenginlikleri ile de Hatay’da turizmin vazgeçilmez ilçesi olan Arsuz’da bu yıl ikincisi düzenlenen Doğa ve Su Sporları Festivali(ARSUZFEST) renkli, heyecanlı ve adrenalin dolu etkinliklerin yanısıra müzik ve eğlence dolu anlarla geride kaldı.

Binlerce kişi adeta coştu

3 gün süren festivalde en hareketli günlerini yaşayan Arsuz’da, çadırlarıyla kamp alanını dolduran kampçıların yanısıra, yamaç paraşütünden, keşif gezilerine, su sporlarından olta yarışmasına, motokros sporlarından of-rood gösterilerine kadar çeşitli spor branşlarına katılan binlerce sporcunun gece ayrı, gündüz ayrı etkinliklerle ilçeyi renklendirdiği ARSUZFEST’e, Arsuzlular Eda – Metin Özülkü, Gece Yolcuları ve Bulutsuzluk Özlemi’nin yanısıra festival ruhuna ve akışına uygun after partiler ve djlerle hem coştu, hem coşturdu.

Festival değil karnaval

Arsuz Kaymakamı Musa Sarı ve Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha’nın ev sahipliği yaptığı, Hatay Milletvekilleri Abdulkadir Özel ve Suzan Şahin, Hatay Vali Yardımcısı Meral Batı Demirbaş, İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, Defne Kaymakamı Nevzat Şengök ve çok sayıda davetlinin katıldığı festival ayrıca kortej geçişi, Yakala-Bırak, en iyi uçan uçurtma yarışmaları ve Türbülans Havacılık uçuşları ile adeta karnaval havasına büründü.

“Arsuz hak ettiği yere ulaşacak”

İlçeye farklı bir soluk getiren ARSUZFEST’te emeği geçen herkese teşekkür eden Arsuz Kaymakamı Musa Sarı, konuşmasında gelecek yılın festivalinin yanısıra, ilçeye değer katacak yeni bir yatırımların da müjdesini verdi.

Arsuz’un Akdeniz’in Bodrum’u, Marmaris’i olarak tanımlayan Kaymakam Sarı, “Biz hep diyoruz ki; Arsuz  Doğu Akdeniz’in incisi, turizmi ile doğasıyla, balığıyla, tarımıyla, oksijeniyle kesinlikle Türkiye’nin en güzel cazibe merkezlerinden birisi. Akdeniz’in Bodrum’u, Marmaris’i Arsuz diyoruz. Aynı zamanda medeniyetler şehri, sıcak iklimin, sıcak insanların memleketi diyoruz. Çiçeği burnunda bir ilçe olan Arsuz’un turizm anlamında da, tanınma anlamında da hak ettiği yere ulaşması adına bütün kurumlarımızla iş birliği halinde var gücümüzle çalışıyoruz. Bu hem böylesi sosyal etkinliklerde, hem de fiziki eksikliklerimizin tamamlanmasıyla vücut buluyor. Geçtiğimiz yıl bir festival düzenlemişken, bu yıl iki festival düzenledik. Önümüzdeki yıl içinde bir müjde verelim. Türkiye’nin en büyük festival yapımcısı da bizden tarih istiyor. Bu ay içerisinde gelip yakın bir zamanda önümüzdeki yılın festival takvimini de şimdiden açıklayacağız. Arkadaşlarımız üç gün boyunca dolu dolu bir program hazırladılar. Gündüz akşama kadar doğa ve su sporları adrenalin dolu programlar hazırladılar. Akşamları da yine birbirinden değerli gruplarımızın, sanatçılarımızın konserlerinde buluştuk. 12 branşta, yaklaşık 70 kulübün katıldığı, 2 bin civarı sporcu ve 10 bine yakın da misafirimizin aramızda bulunduğu bir festival gerçekleştirdik. Festivalimiz her geçen yıl daha da genişliyor. Hem katılım anlamında, hem de bölgemizdeki kurum ve kuruluşlar ile sivil toplum kuruluşlarının, sponsorlarımızın desteğinin artması sayesinde, bizler de onlardan aldığımız güçle festivalimizi çok güzel bir şekilde tamamladık. Hem bu tür sosyal etkinliklerin arttırılması, hem de turizme yönelik fiziki yatırımların yapılmasıyla Arsuz hak ettiği yere ulaşacaktır diyoruz. Bölgemizde bulunmayan bir yat limanı projesi üzerinde çalıştığımızın da müjdesini vermek istiyorum. Ben bu güzel festivalde bizlere katkı sunan ilimizden, ilçemizden bütün kurum ve kuruluşlara, sponsorlarımıza, emeği geçen festival ana komitesi başta olmak üzere, tüm çalışma arkadaşlarımıza, şahsım ve siz değerli misafirlerimiz adına, Arsuz adına ayrı ayrı teşekkür ediyorum” dedi.

 

 

 

 

 

 

 

 

Bir cevap yazın