Yapı kooperatifleri enerji sorununu masaya yatırdı

İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası(İTSO) 21’nci Meslek Komitesi tarafından düzenlenen ‘Konut Yapı Kooperatiflerin sorunları ve çözüm önerileri’ konulu toplantıda daha çok enerji konusu gündeme geldi.

Hatay Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü İnşaat Teknikeri Celal Erol ve Enerji-Sa Toroslar Adana Genel Müdürlük Takım Yöneticisi Serçin Murat Aksoy, katılımcılara konutlar ve kooperatiflerin yanı sıra elektik, kesintileri, trafoların yenilenmesi, alt yapı çalışmaları ve mevzuatlar ile ilgili detaylı bilgiler verdi. Konut yapı kooperatif grubunda faaliyet gösteren üyelere yönelik bilgilendirme toplantısında, katılımcılar kooperatifler ile ilgili sorunlarını yetkililere anlatma fırsatı buldu.

İTSO 21. Meslek Komite Üyesi İbrahim Açıkgöz, toplantıyı kooperatiflerin sorunlarını görüşmek, çözüm önerileri aramak ve tespit edilen sorunları en yetkili birimlere iletmek amacıyla düzenlediklerini belirtirken, “Kooperatiflerin sorunları oldukça fazla olduğunu söyleyebiliriz. Kooperatiflerin sorunları olduğu zaman İTSO’ya dolayısıyla 21. Gruba bizlere müracaat etmelerini istiyoruz. Biz de burada, bu sorunları İTSO yönetimimize iletmek suretiyle en yetkili mercilere ulaştırmak ve sorunlara çare bulma gayretindeyiz. Katılımlarınızdan dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

“Sorunları gündeme getirin”

İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz da sorunların çözümü noktasında ellerinden gelen gayreti gösterdiklerini belirterek, “Elektrik kesintileri başta olmak üzere kooperatiflerimizin sorunlarını sürekli gündeme getiriyoruz. Ankara’da en yetkili birimlere konunun önemini anlattık, sorunları bildirdik. Önemli mesafeler aldığımızı düşünüyorum. Bölgemizde de elektrik konusunda yapılan çalışmaları yakından gözlemliyoruz ve geçtiğimiz yıllara oranla sıkıntılar büyük oranda çözülmüş görünüyor. 21. Meslek Komitemizin de kooperatiflerin sorunlarının çözümüne yönelik yaptığı çalışmaları yakından takip ediyor ve çözümüne yönelik yetkili birimlerle görüşüyoruz. Temennimiz tüm Meslek komitelerimizin kendi konuları ile ilgili sorunları gündeme getirmeleridir” dedi.

 

 

Bir cevap yazın