Dost ateşi ile şehit oldular

Adıyaman’da 2 gün önce mermer ocağını basıp ateşe veren PKK’lılar için yürütülen operasyonda çıkan çatışmada şehit düşen 4 jandarma görevlisinden birinin Hatay Antakyalı Jandarma Astsubay Kıdemli Başçavuş Aydın Özer, diğerinin ise Osmaniye’li jandarma uzman çavuş Oğuz Tekerek olduğu öğrenildi.

Adıyaman Valiliği’nden yapılan açıklamada, 3 jandarma personelinin çıkan çatışmada yaralıları almak üzere o bölgeye gelen sivil askeri aracı terörist aracı zannederek açılan ateş sonu kazaen dost ateşiyle şehit düştüğü belirtilirken, şehit düşen Aydın Özer ve Oğuz Tekerek’in baba ocaklarına acı haberin ulaştığı belirtildi.

Hataylı şehit Aydın Özer’in eşi ve çocuklarının Nizip’te, anne ve babasının ise Hatay’da yaşadığı belirtildi.

Valilikten olayla ilgili açıklama

Adıyaman Valiliği’nden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:  “Adıyaman-Merkez Kuyucak Köyü bölgesine diğer güvenlik güçlerine takviye için gelen kahraman Jandarmamızın zırhlı aracına, daha önce yola yerleştiren ‘EYP’nin infilak ettirilmesiyle 1 kahraman Jandarmamız olay yerinde şehit olmuştur. Bölgede bulunan diğer güvenlik birimlerimiz, yaralı Jandarmalarımızı sivil araçla olay yerinden tahliye etmeye çalışırken, bölgede bulunan diğer güvenlik görevlilerimiz sivil aracı terörist unsurların olduğunu zannederek ve olay yerinden kaçmaya çalıştığını düşünerek, güvenlik birimlerimizin bulunduğu sivil araca ateş açması sonucu maalesef dost ateşiyle kazaen 3 kahraman evladımız şehit olmuştur. Şehit olan 4 Jandarmamıza Allah’tan rahmet kederli ailelerine sabır diliyoruz.”
Saldırı ile ilgili 8 kişinin gözaltına alındığına da dikkat çekilen açıklamada, bölgede geniş çaplı operasyon başlatıldığı belirtildi.

Bir cevap yazın