Rektör Dereli, İSTE’yi öyle bir tanıttı ki…

İSTE Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli, NTV’de Eğitim Uzmanı Sadık Gültekin’in hazırlayıp sunduğu “Doğru Tercih” programının canlı yayın konuğu oldu. İSTE’yi, eğitim programlarını ve diğer üniversitelerden farkını, Hatay’ı ve İskenderun’u ulusal ölçekte tanıtan Rektör Dereli, üniversitedeki teori ve pratik bir arada birleştiren uygulamalı eğitimin öğrenci gelişimi açısından önemine değinirken,  üniversite ve bölüm tercihi yapacak adaylar için tercih önerilerinde bulundu.

Eğitim Uzmanı Sadık Gültekin’in, İSTE’nin dışardan vakıf özelliklerine sahip devlet üniversitesi gibi algılandığını belirterek, ‘İSTE vakıf mı, devlet üniversitesi mi?’ şeklindeki sorusuna, Rektör Dereli, “İSTE, vakıf gibi devlet üniversitesidir. Olanaklarımız ve öğrencilerle birebir ilgileniyor olmamız ve sanayi işbirliğiyle geliştirdiğimiz iyi ilişkiler ve projeler bizi bugün sizin karşınıza getirdi” yanıtını verdi.

İSTE’nin logosundaki ‘İ’ harfinin İskenderun, İnavosyon ve insanı temsil ettiğini söyleyen Rektör Türkay Dereli, “İSTE olarak teknoversite vizyonu ile yola çıktık. Teknoloji ile üniversitenin birleşmesi demektir teknoversite. Teknolojinin üniversiteleşmesi, üniversitenin teknolojileşmesi anlamına gelen bir vizyonumuz bu. Biz bu vizyonun altını doldurmaya başladık. Farklı bir yaklaşımla herkes için teknoloji diyoruz ve bize gelen her öğrenci mezun olduğu diplomanın yanında teknologluk sertifikasına sahip olacak. Öğrencilerimiz yeteneklerini keşfederek, üreterek eğitim veriyoruz. Üretim çok önemli… Her öğrencimiz mezun olduğunda bir proje bir eser üretmiş olsun istiyoruz. O yüzden böyle bir girişimcilik ve inovasyon ekosisteminin adıdır teknoversite” dedi.

Hatay’ın Doğu Akdeniz’in incisi ve medeniyetin beşiği olduğunu dile getirerek, denize ve yaylalara yakınlığı, 4 mevsimin yaşandığı ayrıcalıklı bir il olduğunu da dile getiren Rektör Dereli, deniz ve sanayi kenti İskenderun’da da bu özelliklerinin yanında, teknoversite vizyonu ve uyguladıkları iş dünyası ile entegrasyon programıyla yeni dönemde öğrencilerin yoğun tercih edeceği üniversitelerden biri olacaklarını dile getirdi.

 

https://youtu.be/5kjtbvzVM14

Bir cevap yazın