Eylem hazırlığında yakalandılar: 7 tutuklama

Hassa’da bir araçta ele geçirilen 24 kilo TNT ile şahısların evlerinde yapılan aramada bulunan 6 kilo patlayıcı ile ilgili gözaltına alınan 9 kişiden 7’si tutuklandı. Zanlıların, yaklaşık 31 kilogram patlayıcıyı Suriye’de YPG/PKK bağlantılı bir kişiden temin ettikleri tespit edilirken, büyük bir eylem hazırlığı içinde oldukları belirlendi.

Alınan bilgiye göre, 3 Ağustos Cuma günü polis ekiplerinin Hassa-Gaziantep karayolunda takibe aldıkları iki araçtan birinde 24 kilo patlayıcı madde ele geçirildi. Gözaltına alınan 3 şüphelinin evlerinde yapılan aramada da 6 kilo 125 gram patlayıcı madde bulundu. Devam eden soruşturma kapsamında olayla bağlantısı olduğu tespit edilen 6 kişi daha gözaltına alındı. İfadeleri alınan 9 şüpheliden işlemleri tamamlanan 7’si sevk edildiği mahkemece tutuklandı. Biri Suriyeli 2 zanlının ise Emniyet Müdürlüğündeki işlemlerinin sürdüğü öğrenildi.

Araçta ve evlerde yapılan aramalarda bulunan toplam 31 kilo patlayıcının Suriye’de YPG/PKK bağlantılı bir kişiden temin edildiği ve zanlıların Türkiye içerisinde büyük bir eylem hazırlığı içinde oldukları belirlendi.

 

Bir cevap yazın