Arsuz Belediyesi’nde bir ‘Şok’ daha

Geçen ay yapılan belediye meclis toplantısında yaşanan tartışmalar sonrasında Arsuz Belediye Başkanı’na verilen ‘Borçlanma Yetkisi’ talebi geri döndü. Arsuz Belediyesi’ndeki CHP’li bazı meclis üyelerinin ‘Usulsüz’ ve ‘Arsuz Halkı’nı seçime giderken borçlandırma kaygısı’ taşımaları nedeniyle ‘Ret’ oyu verdikleri karar sonrası haklı olan taraf CHP içindeki muhalif belediye meclis üyeleri oldu.

Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha’nın tüm uyarılara rağmen ısrarlı tutumu nedeniyle belediye meclisindeki bu madde CHP’li meclis üyelerini ikiye bölmüştü. 11 ‘Kabul’ oya karşılık 10 ‘Ret’ oyuyla geçen meclis kararı sonrası ‘Ret’ oyu veren meclis üyeleri Arsuz Kaymakamlığı’na dilekçeyle başvurarak, usulsüz bir karar olduğu ve iptal edilmesi gerektiğini ifade etmişti.

Arsuz Kaymakamlığı konuyu inceledikten sonra, meclis kararını Arsuz Belediyesi’ne tekrar gönderdi ve Arsuz Belediyesi Meclisi’nin salt çoğunluğunun ‘Kabul’ oyu vermemesi nedeniyle tekrar mecliste görüşülmesi gerektiğini belirtti.

Yerel seçimler öncesi böyle bir borçlanmanın doğru olmadığını dile getiren ve ‘Ret’ oyu veren meclis üyeleri, “Arsuz Halkı’nı daha fazla borçlandırmaya kimsenin hakkı yok ve etik değildir sözümüz doğrulanmıştır” dedi.

 

 

Bir cevap yazın