İskenderun’un en ağır adamı hastaneye kaldırıldı

Sürekli aldığı kilolarla 250 kiloya çıkan ve hareket edemez hale gelen Cuma Yıldız’ın yardımına Hatay İl Sağlık Müdürlüğü yetişti. Aşırı kiloları nedeniyle hiç bir ihtiyacını yalnız karşılayamadığı için evde hapis hayatı yaşayan Yıldız, ‘Evde Sağlık Hizmetleri’ tarafından hastaneye kaldırılırken fazla kilolarından kurtularak hayata dört elle sarılmak istediğini üzgün bir ifadeyle anlattı.

Askere gitmeden önce 70 kilo olan, askerlik dönüşü sonrası aldığı kilolarından dolayı evden çıkamadığını anlatan Yıldız, zayıflamak ve yürümek istediğini belirterek, “Kapımın önüne çıkmak istiyorum, gezmek istiyorum dolaşmak istiyorum. Millet benimle alay ediyor. Doktorlarımız bana yardımcı olsunlar beni zayıflatıp yürütsünler başka bir şey istemiyorum. Beni yeter ki yürütsünler, zayıflatsınlar. Zayıflamak istiyorum. Evlenmek, çoluk çocuğa karışmak istiyorum. Şu an yere uzandığım zaman bir daha kalkamıyorum, lavaboya bile gidemiyorum” dedi.

İskenderun Buluttepe Mahallesi 392 Sokakta ikamet eden 48 yaşındaki Cuma Yıldız, mide operasyonu geçirerek kilolarından biran önce kurtulmak istediğini belirtirken, “Devletime, milletime Allah zeval vermesin. Allah devletimi milletimi korusun” diyerek, Hatay İl Sağlık Müdürlüğü yetkililerine minnettarlığını dile getirdi.

İskenderun İlçe Sağlık Müdürlüğü ekipleri tarafından, Hatay İl Sağlık Müdürlüğü tarafından eve gönderilen özel ambulansa bindirilen Cuma Yıldız, Mustafa Kemal Eğitim Uygulama ve Araştırma Hastanesi’ne götürüldü.  Yıldız’ın tedavisini Prof. Dr. Mehmet Demir, Dr. Öğr. Üyesi Eren Gürkan ve Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Uğur birlikte planlarken, ayrıca ‘Hatay Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’ da Yıldız’ın tüm tedavi masraflarını karşılayacağını açıkladı.

Bir cevap yazın