Yaptıkları zulmü anlattı

Nisan ayında Afrin’de yakalanan ve Hatay’ın Kumlu Karakaya Hudut Karakolu’na teslim edilen Suriye uyruklu terör örgütü YPG/PKK’nın sözde köy sorumlusu M.D.Ş. (62) hakkındaki soruşturma tamamlandı.

M.D.Ş’nin “Silahlı terör örgütüne üye olma” suçundan 15 yıla kadar hapisle cezalandırılması istemiyle hazırlanan iddianame, Hatay 2. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edildi.

Özgür Suriye Ordusu mensuplarınca Afrin’in Eşkangarbi köyünde yakalanan M.D.Ş, terör örgütünün köy sorumlusu olduğu iddiasını kabul etmezken, ifadesinde örgütün yapılanması, görev tanımları ve sivil halka yapılan baskıları anlattı.

YPG/PKK’nın çevredeki köylerden zorla eleman topladığını belirten M.D.Ş, ifadesinde ayrıca 14 yaşından 40 yaşına kadar olan erkekleri zorunlu, kadınlarda ise gönüllü olanları aldıklarını, Cinderes’te her dükkandan yıllık 150 Suriye lirası ile zeytinyağı fabrikalarından her yıl 16 litrelik 150 teneke zeytinyağı aldıklarına yer verdi.

YPG/PKK’nın Celeme köyünde silah mühimmat depolarının olduğunu, hava harekatıyla deponun yok edildiğini aktaran M.D.Ş, harekat sırasında da korktukları için Halep yakınlarındaki Fafin köyüne gittiklerini belirtti.

Eşgangarbi’nin YPG/PKK mensuplarından arındırıldığını duyunca köye döndüğünü kaydeden M.D.Ş, yolda kontrol sırasında cep telefonunun incelenmek için alındığını ve telefonunda bulunan örgütsel kıyafetle çekilmiş fotoğrafı nedeniyle gözaltına alındığını anlattı.

Terör örgütü üyesi olan kardeşinin de yakalandığı bilgisini paylaşan M.D.Ş, örgüt tarafından ‘Komün’ unvanının köyde işlemesi gereken düzeni, asker alımını ve vergi toplama işini yapan ve YPG/PKK adına anlaşmazlıkları çözen kişiye verildiğini ve kardeşinin de YPG/PKK tarafından Eşgangarbi köyü için ‘Komün’ seçildiğini dile getirdi.

 

 

Bir cevap yazın