Pazarcılar, yeni sebze hali talebinde ısrarlı

İskenderun Sebze Meyve Satıcıları ve Manavlar Odası Başkanı Münir Sürmelioğlu, yönetim kurulu üyeleri ile birlikte İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası(İTSO)’na iadeyi ziyarette bulundu. İskenderun ekonomisi ve pazarcı esnafının sorunlarının görüşüldüğü toplantıda mevcut sebze halinin konumu ve potansiyelinin İskenderun ve çevresindeki sebze ve meyve komisyoncularının ihtiyacını karşılamadığını belirten Sürmelioğlu, yeni bir semt pazarına ihtiyaç duyulduğunun altını çizdi.

“Somut bir çözüm istiyoruz”

Mevcut sebze halindeki komisyoncuların, soğuk hava deposu olmaması dolayısıyla günlük 50 bin liraya kadar zarara uğradığını söyleyen Başkan Sürmelioğlu, “Şu an mevcut Sebze Hal’inin bulunduğu yer gerek şehir merkezine, gerekse çevre ilçe ve köylere uzak olmasından dolayı sıkıntı yaşıyoruz. Özellikle sebze ve meyvelerin muhafaza edileceği soğuk hava depomuz mevcut değil. Soğuk hava deposunun olmaması nedeniyle özellikle yaz aylarında meyve ve sebzeler zarar görüyor, zararımız günlük 50 bin liraya kadar varabiliyor. Bu konuyu yetkililere iletmemize rağmen hala somut bir çözüm bulunamadı. Hatay’ın ilçelerinden Antakya merkez, Reyhanlı, Kırıkhan, Hassa, Dörtyol, Arsuz ve çevresinden gelen seyyar satıcılara mal verdiğimiz gibi bu bölgelerden de sebze ve meyveler geliyor. Ancak bulunduğumuz yer, gerek sanayi bölgesi gerekse şehre uzak olmasından dolayı satışlar istenildiği düzeyde olmuyor. Satılmayan ve elde kalan mallarda özellikle sıcak havalarda bozuluyor. Acilen İskenderun’a yakışır bir sebze Hal’inin yapılması lazım. Bu sebze hali de Hatay, İskenderun ve Arsuz kavşağında olan ve ulaşımı kolay olan Nardüzü’ndeki Organize Sanayi Bölgesinde yapılabilir” dedi.

“Sebze hali konusunda hemfikiriz”

İTSO Yönetim Kurulu Başkanı Levent Hakkı Yılmaz ise,yeni sebze hali ve yeri ile ilgili hemfikir olduklarını belirterek, “Geçtiğimiz günlerde sizleri ziyaret ederek sorunları yerinde görmüştük. İskenderun’a daha kapsamlı bir Sebze Halinin yapılması ve yerinin de daha elverişli bir bölgeye taşınması konusunda sizlerle hem fikiriz. Şu an sebze halinin olduğu arsanın limana yakın olması lojistik merkezi için daha müsait olduğunu gözlemlemekteyiz. Sebze Hali’nin Arsuz, Karaağaç, Nardüzü bölgesinde soğuk hava depolarının da yapılacak bir bölgede yeniden inşa edilmesi için çalışmalar yapılabilir. Bu konuda Hatay Büyükşehir Belediye Başkanımız Lütfü Savaş ile görüşerek, sebze halinin taşınması için girişimlerde bulunabiliriz” şeklinde konuştu.

 

Bir cevap yazın