Türk Eğitim-Sen İSTE’di, yetkiyi aldı

İskenderun Teknik Üniversitesi Türk Eğitim-Sen Üniversite Temsilcisi ve Öğretim Görevlisi Uğur Şansal, 2015 yılında kurulan genç bir üniversite olan İSTE’de almış oldukları sendikal yetkiden dolayı tüm üyelerine teşekkür etti.

Ana amaçlarının idari ve akademik tüm personelin özlük haklarını korumak ve daha iyi bir çalışma ortamı oluşturmak olduğunu söyleyen Şansal, ayrıca tercih yapacak olan üniversite adaylarına da İSTE’dikleri bölümlere yerleşmelerini temenni ederek İSTE’ye beklediklerini söyledi.

Önemli bir hatırlatma!

İSTE’nin 2018-2019 eğitim öğretim yılına iddialı bir şekilde hazırlandığına vurgu yapan Uğur Şansal, “TEKNOVERSİTE vizyonu ile ön plana çıkan üniversitemiz güçlü, dinamik ve çalışkan bir akademik kadro ile dünyada bilim insanları tarafından yapılan yayınları depolayan ve analizine imkân veren Web of Science adlı veritabanından elde edilen veriler ışığında, 2017 yılı ortalamalarında İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) 107 devlet üniversitesi arasında 19’uncu sırada yer almıştır. Üniversitemiz Lisansüstü, Lisans ve Ön lisans olmak üzere çeşitli programlarla 2018-2019 da yine iddialı bir şekilde hazırlık yapmaktadır. Ayrıca Öğrencilerimiz son dönemlerinde bir iş dünyasına entegre edilmesi ve tam zamanlı çalışma esasında iş yerlerinde eğitim göreceklerdir. Meslek Yüksekokulları için şu önemli noktayı söylemeden de geçemeyeceğim. İskenderun Meslek Yüksekokulu’nda görev yapan bir akademisyen olarak yüksekokulumuz spor salonundan, sosyal alanlara kadar bir çok imkanı barındırmakta olup, bölgenin en iyi ve alanında uzman akademisyenleriyle özellikle son değişen sisteme göre meslek yüksekokullarına girişte sadece meslek lisesi mezunları değil tüm liselerden mezun öğrenciler TYT puanlarına göre programlarımıza yerleşebilirler. 4 yıllık fakülteye yerleşecek puanı alamayan öğrenciler için ise Meslek Yüksekokulları, DGS ile ikinci yıl sonunda 4 yıllık Programlara yerleşebilecekleri bir alternatif olduğunu da unutmasınlar” diyerek, tercih yapacak olan adaylara önemli bir hatırlatma yaptı.

Bir cevap yazın