Hava durumuna bakmadan dışarı çıkmayın!

Meteoroloji 1. Bölge Müdürlüğü, Hatay ve İskenderun’daki hava sıcaklığında önemli bir değişiklik yaşanmayacağını açıkladı.

Yapılan son değerlendirmelere göre, ülkenin kuzey kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu, Batı Karadeniz’in iç kesimleri, Orta Karadeniz kıyıları, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu’nun kuzeyi, Toroslar mevkii ile Hatay’ın kuzey kesimlerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

Tahminlere göre, hava sıcaklığı Doğu Anadolu’nun kuzeyinde yağışla birlikte 1 ila 3 derece azalacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak. Rüzgar, genellikle Akdeniz kıyıları İle güneydoğu kesimlerde batı ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, öğle saatlerinden sonra Orta Karadeniz kıyılarında kuzeybatıdan, İskenderun Körfezi’nde güneybatıdan kuvvetlice (30-50 km/sa.) esecek.

İskenderun için yapılan bir haftalık tahminlerde ise havanın 6 Ağustos Pazartesi günü gökgürültülü sağanak yağışlı, onun dışında önümüzdeki hafta Salı gününe kadar parçalı bulutlu olacağı, hava sıcaklığının ise 27 – 32 derece arasında değişeceği belirtildi.

Bir cevap yazın