Hatay’ın lezzetleri dikkat çekti

Türkiye Otelciler Federasyonu(TÜROFED) Başkanı Osman Ayık, turistler için Türkiye’nin sadece deniz, kum, güneş ülkesi olmadığına dikkat çekerken, Hatay’ın gastronomi ile anılmaya başladığını söyledi.

Karadeniz’in özellikle Ortadoğu’dan gelen misafirlerin yoğun şekilde tercih ettiği bir bölge haline geldiğini, Kars, Şanlıurfa ve Göbeklitepe’nin popüler bir destinasyon olarak, Gaziantep’in de gastronomide öne çıktığını ve Hatay ile Adana’nın da gastronomi ile anılmaya başlayadığını söyleyen Ayık, temmuz ve ağustos aylarında yerli ve yabancı turistlerin yoğun şekilde tatile çıktığını ve Kurban Bayramı tatilinin Ağustos ayı içerisinde 9 güne çıkarılmasından büyük mutluluk duyduklarını söyledi.

Türkiye’nin bugüne kadar ulaştığı en yüksek turist sayısı ve turizm gelirinin 2014 yılında görüldüğünü ifade eden Ayık, “Şu an itibarıyla bakıldığında özellikle kıyı bölgelerdeki tüm tesislerde ciddi bir yoğunluk yaşanıyor. Bundan da tabii en çok faydalanan bölgelerden biri Akdeniz Bölgesi. Ege Bölgesi de yerli misafirler tarafından yoğun şekilde tercih edilen bölgelerin başında geliyor. Son yıllardaki altyapı ve tesis anlamındaki gelişmelerden dolayı Türkiye’nin aşağı yukarı her bölgesinde hareketlilik yaşanıyor” derken, 2018 yılında 2014 rakamlarının üzerine çıkılacağını öngördüklerini bildirdi.

 

Bir cevap yazın