İSTE rüşdünü ispatladı

Bütün dünyada bilim insanları tarafından yapılan yayınları depolayan ve analizine imkân veren Web of Science adlı veritabanından elde edilen veriler ışığında, Türkiye’deki üniversitelerin uluslararası yayın performansı ölçüldü. Buna göre üniversitelerdeki öğretim elemanı başına göre yapılan 2017 yılı ortalamasına göre İSTE, 107 devlet üniversitesi içerisinde 19’ncu sırada yeraldı.

Akademisyenlerin ilerleme ve yükselme süreçlerinde de son derece etkin bir rol oynayan ve üniversitelerin bilimsel yayın ve araştırma potansiyelini ortaya koyan önemli bir gösterge olan ortalamada 19’uncu sırada yer alan İSTE, 2015 yılında kurulan genç bir üniversite olmasına rağmen; güçlü, dinamik ve çalışkan bir akademik kadroya sahip olmanın yanısıra, eğitim-öğretim süreçlerinde olduğu gibi, bilimsel araştırma alanındaki rüşdünü de ispatladı.

İSTE Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli, İSTE’li akademisyenlerin bu büyük başarısını sağlayan öğretim elemanlarına teşekkür ederek, “Hedef tabii ki ilk 10 içinde yer almak. Hem akademik kadromuz, hem idari kadromuz, hem de öğrencilerimiz başarıları ile bizleri gururlandırmaya devam ediyorlar. Daha önce, akademik teşvik puan sonuçlarına göre İSTE tüm üniversiteler arasında 2.nci olmuş ve öğrenci memnuniyeti kategorisinde de gümüş madalya alarak ‘A+ üniversite’ olarak seçilmişti. Bu sonuçlar, 2018 yılı üniversite tercih sürecinin başlamasına az bir süre kala, adaylara üniversite tercihlerinde faydalı olabilecek ve yol gösterecek rehberler olup, üniversite tercihi yapacak adaylarımızın dikkatini çekecek ve İSTE’yi tercih listelerinde üst sıralara çıkartacaktır” dedi.

 

Bir cevap yazın