Samandağ coştu, coşturdu

 

Samandağ Kalkındırma Derneği ve Akdeniz Kültür Derneği işbirliğiyle Samandağ Belediyesi, Hatay Büyükşehir Belediyesi, Antakya Ticaret ve Sanayi Odası ve yerel sponsorların işbirliğiyle gerçekleştirilen Samandağ Geleneksel Evvel Temmuz Festivali onbinlerce kişinin katılımıyla tamamlandı.

11- 14 Temmuz tarihleri arasında düzenlenen ve Gurup Kaldırım, Yüksek Sadakat, Mazlum Çimen ve Manuş Baba’nın sahne aldığı festivalde yerel sanatçılara da yer verildi.

Gazeteci, farklı siyasi partilerin temsilcileri ve kanaat önderlerinin de yer aldığı panellerle süslenen zengin içerikli festivale, CHP Parti Meclisi Üyesi  ve Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya, HDP Hatay Milletvekili Barış Atay Mengüllüoğulları, 26. Dönem CHP Milletvekili İlhan Cihaner, Mustafa Kemal Erdemol, Hamide Yiğit Rencüzoğulları, Tülay Hatimoğulları Oruç, Nuray Sanar, Bülent Falakoğlu, Sezai Sarıoğlu, Vecdi Erbay, Zafer Zorlu, Eşref Yener, Dolunay Aker de “2018 seçim sonuçları sol siyaset ve yeni sistem” konulu konferansla görüşlerini paylaşarak katkı sundu.

“Evvel Temmuz, kültürel zenginliğimizin simgesidir”

Ali İsmail Korkmaz Festival alanında büyük bir coşkuyla gerçekleşen Manuş Baba konseriyle son bulan festivalde kısa bir konuşma yapan Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir, Samandağ Kalkındırma Derneği ve Akdeniz Kültür ve Dayanışma Dernekleri ile emeği geçen herkese teşekkür etti. Halkın Evvel Temmuz Bayramı’nı kutlayan Başkan Nehir, “Evvel Temmuz Bayramı(Hasat) Bereket Bayramı 4000 bin öncesine dayanan tarihi kökleriyle kültürel zenginliğimizin simgesi, bolluk ve bereketin bayramıdır. Bu toprakların çalışkan, vefakâr, cefakâr insanlarının yarattığı ortak değer olan Evvel Temmuz Bayramı’nın her yıl festivalle kutlanması aydınlık geleceğimizin habercisidir. Evvel Temmuz Bayramı’nın, globalleşen dünyada her türlü asimilasyon, yozlaşmaya karşı tarih boyunca bu topraklarda yeşertilen ortak değerlerin daha da güçlenerek barışa, kardeşliğe vesile olmasını temenni ederim. Bayramımız kutlu olsun. Nice bayramlar ve nice festivaller dilerim” derken, gelecek yıl festival kapsamında “Duman “ Müzik grubunu halkla buluşturacağının sözünü verdi.

Bir cevap yazın