15 Temmuz Kadın Kahramanları anıldı

Kadın ve Demokrasi Derneği(KADEM) Hatay Temsilciliği ve Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen ‘15 Temmuz Kadın Kahramanlar’ konulu konferans duygu dolu anlara sahne oldu. 15 Temmuz gecesi Gölbaşı Özel Harekat Daire Başkanlığı’na yapılan saldırıda şehit düşen Özel Harekat Komiseri Gülşah Güler’in annesi Emine Güler ve kardeşleri 15 Temmuz kadın şehitlerinin sinevizyon gösterimi sırasında gözyaşlarına hakim olamadı.

İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonu’nda 15 Temmuz darbe girişiminin yıldönümünde kadın şehitleri ve gazilerinin anıldığı konferansa İskenderun Kaymakamı Recep Soytürk, Belen Kaymakamı Abdülaziz Aydın, Arsuz Kaymakamı Musa Sarı, İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, Payas Belediye Başkanı Bekir Altan, Ak Parti İl Başkanı İbrahim Güler, İSTE Rektörü Türkay Dereli katıldı.

“Darbe girişimini hatırlatmak önemli”

Kur’an-ı Kerim tilavetinin okunmasıyla başlayan konferansta, kısa bir konuşma yapan İskenderun Kaymakamı Recep Soytürk, 2 yıl önce gerçekleşen hain darbe girişimini hatırlamanın ve hatırlatmanın önemli olduğuna vurgu yapan, “Cumhurbaşkanımızın, Başbakanımızın, parti genel başkanlarının dirayeti ve medyadaki bütün herkesin katkıları ve destekleriyle, askeriyenin içerisindeki sağlam askerimiz, polislerimizle, halkımızla ama aslında cenabı Allah’ın yardımıyla bu hain darbe girişimi püskürtülmüştür” dedi.

“Gurur acıyı bastırıyor”

Gülşah’sız çok zor iki yıl geçirdiğini belirten şehit annesi Emine Güler, “Benim için her gün 15 Temmuz, Gülşah’ımı çok özledim. Gurur acıyı bastırıyor. Devletimiz inşallah bir daha böyle darbeler yaşamaz” dedi.

“Önemli olan devletin baki kalmasıdır”

Her 15 Temmuz’da hem gururu, hem acıyı aynı anda yaşadıklarını söyleyen şehit babası Hüseyin Güler ise “Önemli olan vatanımızın, milletimizin devletimizin baki olmasıdır. Bir tane Gülşah gitmiştir, bin tane Gülşah doğmuştur. Allah bu devleti, bu milleti her zaman muzaffer kılsın” şeklinde konuştu.

 

Bir cevap yazın