337 oy farkıyla yaşanan belirsizlik yarın sona erecek!!!

Milliyetçi Hareket Partisi(MHP) Hatay Milletvekili Adayı İbrahim Gül, milletvekilliğinin düşmesiyle ilgili seçim sonuçlarına yaptıkları itirazların sonucunun yarın açıklanacağını duyurdu. Yurt dışındaki oyların partilere dağılımından sonra Hatay’daki ikinci milletvekilini AK Parti’ye kaptıran MHP’nin itirazları sonucu bazı ilçelerde oyların yeniden sayılması kararlaştırılırken, Milletvekili adayı İbranim Gül, “İl Seçim Kurulu’nun kararı ne olursa olsun YSK’ya müracaatımızı yapacağız” dedi.

“Elimizde somut veriler var”

İki parti arasında gidip gelen milletvekili belirsizliğinin yarın netlik kazanacağını ifade eden İbrahim Gül’ün açıklaması şöyle: “Seçim sonuçlarına yaptığımız itirazlar devam ediyor.  Hatay il Seçim Kurulu Başkanlığından 11 ilçemizin tüm sandıklarının açılmasına dair yaptığımız başvurunun sonucu en geç yarına kadar verilecektir. İl seçim kurulu kararı ne olursa olsun bir sonraki aşama olan YSK’ya müracaatımızı yapacağız. Elimizde somut delil ve veriler var. Hatay halkından bizlere ve kendi iradelerine sahip çıkmasını istiyorum. Allah hepimizin yardımcısı olsun” dedi.

MHP Genel Merkezi’nden açıklama

MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız ise yaptığı açıklamada, Aydın, Elazığ, Hatay, Niğde, Trabzon ve Düzce olmak üzere bazı seçim bölgelerinde sandık sonuçlarına itiraz ettiklerini belirtirken, Hatay’da MHP’nin 2’nci milletvekilliğinin 337 oy farkıyla AK Parti’ye geçtiğini, Antakya 1 Nolu İlçe Seçim Kurulu’nun 90 sandığın tekrar sayılmasına karar verdiğini ancak bu itirazlarının da henüz neticelenmediğini söyledi.

 

 

Bir cevap yazın