MKÜ’nün başarılı kahramanları kep attı

Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi(MKÜ)’nin 2017-2018 Akademin Yılı’nda yaklaşık 3 bin 500 öğrenci kep atarak, mezun oldu. Üniversiteye adını veren Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün izinden yürüyen öğrenciler hayata atılmanın ve mezun olmasının heyecanı ile birlikte, arkadaşlarından ayrılacak olmanın hüznünü birarada yaşarken, ailelerine de büyük bir gurur yaşattı.

Mezuniyet törenine Hatay Vali Yardımcısı Ayhan Tetikoğlu, MKÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan Kaya, Rektör yardımcıları MKÜ Kurma ve Yaşatma Vakfı Başkanı Selahattin Eskiocak, il protokolü, fakülte dekanları, öğretim üyeleri, öğrenciler ve veliler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından yaptığı konuşmada, 1992 yılında kurulan Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi’nin 25. mezuniyet coşkusunu yaşadıklarını söyleyen MKÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan Kaya, “Üniversitemiz 12 fakülte, 6 yüksekokul, 11 meslek yüksekokulu, 3 enstitü, 30 bine yakın öğrencisiyle eğitim öğretim faaliyetlerini sağlam adımlarla devam ettirmektedir. Bugün uzun süren zorlu eğitim sonucu, mezun olan, başarı öykümüzün kahramanları olan öğrencilerimize hayata uğurlamanın mutluluğu ve sevincini paylaşıyoruz. Üniversitenin başlıca görevleri eğitim öğretim, bilimsel çalışma, ülkeye ve bulunduğu şehre hizmet etmektir. Zengin tarihe ve kültürel birikime sahip şehrimizde kurulmuş olan Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi, millî, manevî ve kültürel değerlerimize sahip çıkan, üniversitenin evrenselliğini ön plana çıkaran bir anlayışa sahiptir. Bu doğrultuda hedefimiz bilgiyi araştıran, doğru yorumlayan, özgüven sahibi, dünü ve bugünü bilip geleceğe doğru hedeflerde sağlıklı neticelere varabilen, cumhuriyetin temel ilkelerine bağlı, büyük Türkiye’ye sağlık ve umutla bakabilen bireyler yetiştirmektir. Bu duygu ve düşüncelerle, mezun olan tüm öğrencilerimize hayatlarında başarılar diliyorum” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından mezun oldukları bölümlerde dereceye giren öğrencilere diplomaları ve hediyeleri protokol üyeleri tarafından törenle verildi. Diploma takdiminin ardından,  geri sayım yapan 3 bin 500 öğrenci keplerini gökyüzüne fırlattı. Sevinç çığlıklarıyla keplerini havaya atan öğrenciler, havada uçuşan keplerin yarattığı görsel şölen ve heyecanın coşkusunu aileleriyle birlikte paylaştı. Törenlerin sonunda, mezun olan öğrenciler arkadaşları ve aileleriyle birlikte hatıra fotoğrafları çektirdi.

 

 

Bir cevap yazın