SODES ile yüzecekler

İskenderun Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü, sevgi evlerindeki çocuklar ile birlikte gelir seviyesi düşük 50 çocuğa ‘SODES ile yüzüyorum, sporu çok seviyorum’ projesi kapsamında vereceği yüzme kursuna start verdi.

İskenderun Kaymakamı Recep Soytürk, İlçe Gençlik Hizmetleri ve Spor ilçe Müdürü Ferit Ali Gündel ve Meydan Mahallesi Muhtarı Ramazan Güneş’in katılımıyla Vali Zeki Şanal Kapalı Yüzme Havuzu’nda düzenlenen törende çocuklara tişört, bone, gözlük ve havludan oluşan havuz malzemelerinin bulunduğu çantalar dağıtıldı.

Vali Zeki Şanal Yüzme Havuzu’nun Hatay’da tek yarı olimpik yüzme havuzu olma özelliğini taşıdığını belirten İskenderun Gençlik Hizmetleri ve Spor ilçe Müdürü Ferit Ali Gündel, Valilik Koordinasyonunda yürütülen SODES projesi ile gelir seviyesi düşük 7-13 yaş arası 50 çocuğa ücretsiz yüzme kursu vereceklerini belirtti.

İskenderun Kaymakamı Recep Soytürk, yüzme havuzunun bulunduğu Meydan Mahallesi ile Sevgi Evleri’nden gelen çocuklara 3 ay boyunca uzman eğitimciler tarafından yüzme kursu verileceğini belirterek, kurslar sonunda çocukların iyi bir yüzücü olacaklarını ve kursu başarıyla bitireceklerini ifade etti.

Proje koordinatörü Mahmut Kozan ise, çocukların yaz aylarını sportif aktiviteler ile daha verimli geçirmesi amacıyla düzenlenen projenin Hatay’da 7 ilçede başlatıldığını ve yaklaşık bin 500 çocuğa yüzme kursu verileceğini söyledi.

 

Bir cevap yazın