Hatay rüzgarı, Cesur Yüreği Çankaya’ya uçurdu

CHP’nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, Hatay’da düzenlenen mitingde halka seslendi. Bayraklarını alan yüzbinlerin insan seli gibi aktığı, bugüne kadar yapılan tüm mitinglerden çok daha kalabalık ve coşkulu mitingde, Hataylılar İnce ile birlikte en güçlü ‘Tamam’ mesajını da Hatay’dan verdi.

Cumhurbaşkanı Muharrem İnce, Şırnak Gabar Dağı’nda güvenlik güçlerinin arama tarama operasyonu esnasında EYP’nin patlaması sonucu şehit düşen Dörtyollu Uzman Çavuş İzzet Ak için bütün Hataylılar ile birlikte bir dakikalık saygı duruşunda bulunduktan sonra konuşmasına başladı.

Meydanın, balkonların ve çatıların dolu olduğu 100’ncü mitingini yaptığı Hatay’da, ilk bir hafta içinde başlayıp 100 gün içinde yapacaklarını ilk kez açıklayan Muharrem İnce’nin “Erdoğan yorgun bir adam, kekin ötesinde hayali olmayan bir adam” diyerek gönderme yaptığı Hatay Mitingi’nin önemli satırbaşları şöyle:

Atatürk, Hatay şehididir

Medeniyetler kenti Hatay, Kardeşliğin Kenti Hatay, Barışın kenti Hatay, Bereketin kenti Hatay… Yıl 1699 Osman’lı Karlofça Anlaşması ile ilk kez toprak kaybediyor. Ta ki 1922’ye kadar. 233 yıl süren bu kayıp Hatay ve Kıbrıs’ın topraklara katılmasıyla yeniden kazanca dönüşüyor.  Atatürk rahatsızlığına rağmen Hatay için kalkıp Adana ve Mersin’e geldi. Bu seyahat Atatürk’ün erken ölümüne sebep oldu. Atatürk bu seyahati bunu bilerek yaptı. O bakımdan Atatürk, Hatay şehididir.

Erdoğan kazara kazanırsa, Türkiye kaybeder

Demirel, Özal, Türkeş devlet adamıydı. 2000 yılına kadar devlet adamları vardı… Daha sonra bu değişti. Şimdi dünyada Türkiye’de herkesle kavga eden bir adam var, bir de Türkiye için taze kan var. Bir siyasetçi derki, meydan dolu ise durum iyidir, balkonlar dolu iyi ise durum çok iyidir, çatılar dolu ise kazandın demektir. Allah’ın izni Milletin isteği ile kazanırsam 81 milyon kazanmış demektir. İnce kazanırsa Türkiye kazanmış olacak. Kazara Erdoğan kazanırsa Türkiye kaybeder.

100 günde, 100 icraat

Seçilirsem yeminden 1 hafta sonra başlayıp, 100 gün içinde yapacaklarımı ilk kez Hatay’da açıklıyorum:

OHAL’i kaldırcağım. Merkez Bankası özerk olacak.

Bakanlar kurulunu toplumun tüm kesimini kapsayacak şekilde oluşturacağım.

PKK ve İŞİD gibi örgütlerle amansız bir mücadele başlatacağız.

Pasoligi hemen kaldıracağım.

Şam Büyükelçisi atanacak

Türkiye’nin Şam Büyükelçisini hemen atayacağım.

Suriye’nin toprak bütünlüğü esas olacak. Suriye’de BM gözetiminde bir seçimi Türkiye olarak destekleyeceğiz.

Bağımsız, tarafsız özgür bir yargı için Cumhurbaşkanı geldiğinde ayağa kalkmayan yargıçlar arıyorum.
KHK ile işten atılan ve hakkında dava olanlar dava sonunda davası olmayanlar hemen işlerine iade edilecek.

Cemevleri ibadethane statüsüne girecek

100 gün içinde Cemevlerinin statüsünü ibadethane olarak değiştireceğiz.

100 gün içinde kamuda yükselmenin kurallarını koyacağız.

100 gün içinde öğretmene polise din görevlisine 3600 ek göstergeyi vereceğiz.

Kamu bankalarını yeniden düzenleyeceğiz.

24 Kasım’da her öğretmene 1 maaş ikramiye vereceğiz

AB ile müzakereleri hızlandıracağız ve hemen bir Avrupa turu yapacağım. Avrupa’nın bütün başkentlerini gezip yeni Türkiye’yi özgür Türkiye’yi anlatacağım.

Asgari ücret 2200 TL

Bundan sonra torpil ve mülakatı ortadan kaldıracağım.

Çiftçinin mazot parasını 3 TL yapacağım. Asgari ücret 2200 TL olacak ve en düşük emekli maaşı 1500 TL olacak.

Emekli olmada yaşa takılanların sorununu ortadan kaldıracağım.

Çocuk bezi yüzde 18’e kadar inecek.

Spor yönetimi özerkleşecek

‘Hakkını, halkını ve haddini bilen bir cumhurbaşkanı olacağım’

2002’deki gibi iddialı heyecanlı bir Erdoğan yok. Yorgun, herkese tepeden bakan, kibirli, yola çıktığı arkadaşlarını geride bırakan bir Erdoğan var. Ben kuantum diyorum, uzay teknolojisi diyorum o ‘kek’ diyor. Yani artık Erdoğan vizyonu, heyecanı olmayan bir Erdoğan var. Alanlarda bir yalan söylüyorlar ‘İnce seçilirse yardımları kesecek’ yardımların hiçbirini kesmeyeceğim size namus sözü, şeref sözü. Yardımları her yıl enflasyon oranında arttıracağım. Cumhurbaşkanı seçildiğimde kimseyi ayırmayacağım, kimseyi kayırmayacağım, milletin parasını savurmayacağım.  Hakkını bilen, halkını bilen, haddini bilen bir cumhurbaşkanı olacağım. Haddini bilen bir cumhurbaşkanı olacağım ama haddini bilmeye de haddini bildiren bir cumhurbaşkanı olacağım.

‘Cahil adam şiirden ne anlar”

Benim 30 sene önce yazdığım şiir kitabını almış eline ‘bak bak burada erotik laflar var’ diyor. Var sana ne? Cahil adam sen hayatında hiç Necip Fazıl okumadın mı?. Ben o kitabı yazdım. Senin gibi söylediğimi yaptığımı inkar etmem. O kitabı getirdim köy meydanına koydum. Köyün zenginlerine birer tane verip kasaya para attırdım. O parayla köy okuluna bir fen laboratuvarı yaptım. Benim geçmişimi didik didik araştırıyorlar. Hiç bir şey bulamadılar, bulamazlar. Öğretmenlik yaptım, gençler yetiştirdim. O gençler doktor oldu mühendis oldu be de onlarla gurur duydum.

Bu iş tamam

24 Haziran’da Özgür bir Türkiye’nin hayalini kuralım. 24 Haziran’da bu iş tamamdır merak etmeyin. Başaracağız. 360 derece insan seliyle çevrili etrafım. Sizden isteğim, 24 Hazirana kadar her biriniz 3 kişiyi ikna edin. Hatay’da esen bu rüzgar, bizim rüzgarımız..”

Saray, bilim merkezi olacak

Gençlerin, “Öğrenciler saraya, Muharrem Çankaya’ya yazılı pankartını da okuyan Muharrem İnce,  ‘Bu pankart çok güzel, Ankara’daki sarayı  gençlere bilim merkezi olarak vereceğim” dedi. Konuşmasının sonunda, Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce barış güvercinini  barışın kenti Hatay’dan uçurup, mitinglerin geleneği haline getirdiği selfi fotoğrafını çekmesinin ardından mitingine son verdi.

 

Bir cevap yazın