Kaymakamdan karne nasihati

İskenderun Kaymakamı Recep Soytürk, büyük bir heyecan ve umutla başlanılan 2017-2018 eğitim öğretim yılının, bugün gerçekleşen karne töreni ile huzur içerisinde tamamlanmış olmasının sevincini yaşadığını söyledi.

Her eğitim öğretim yılında olduğu gibi, bu yıl da çocukların yarınlara daha iyi, daha bilgili, daha donanımlı hazırlanmaları için bütün okul idarecileri, öğretmenler ve anne-babaların ellerinden gelen gayret ve fedakârlığı gösterdiklerini söyleyen Kaymakam Soytürk, yılsonu mesajında veliler, öğrenciler ve öğretmenlere de önemli mesajlar verdi.

Bir ülkede, gelişme ve yükselmenin iyi yetişmiş eğitimcilerle mümkün olacağını söyleyen Kaymakam Soytürk, “Değerli veliler; karneler çocuklarınızın nasıl bir insan olduğunu değil, onların okul derslerindeki durumlarının nasıl olduğunu ortaya koyan belgelerdir. Bu bilinçle çocuklarınızın karnelerini değerlendirirken onların kişiliklerini zedeleyici, öz güvenlerini yitirmelerine yol açıcı suçlamalardan kaçınmalısınız. Sizlerin bu bilinci ve hassasiyeti taşıdığınıza olan inancım tamdır. Sevgili Öğrenciler; bütün bir yılın yorgunluğunu tatillerde atmak isteyen öğrencilerimiz bu sizlerin en büyük hakkıdır. Ancak unutmayınız ki; dinlenmek sadece boşa vakit geçirmek demek değildir. Mutlaka bir tatil programı hazırlamalı, ders çalışmayı ihmal etmemeli, konu tekrarı yapmalı, yeni konulara çalışmalı ve bol bol kitap okumalısınız. Bunların yanında, tatil programına, sevilen ve zararsız televizyon programlarını izlemeyi, arkadaşlarınızla bir araya gelip ortak aktiviteler yapmayı, hobilerinize daha çok zaman ayırmayı da eklemelisiniz. Ancak; tüm bunları yaparken ölçülü davranmak gerektiğini unutmayınız. Öğretmenlerimiz, sizlerin sevgi dolu, sabırlı, hoş görülü ve bilge insanlar olması beklenirken aynı zamanda yenilikleri takip eden, bilgilerini güncelleyen, öğrenmeye açık birer meşale olmasını da beklenmekte. Bu görev bilinciyle hareket eden sizler, yetiştireceğiniz öğrencilerin başarısıyla her zaman gurur duyabilirsiniz. Unutmayınız ki; gelişme ve yükselme, iyi yetişmiş eğitimcilerle yürür. Bu duygu ve düşüncelerle tüm öğrencilerimize iyi tatiller diler, Haziran ayının sonunda YKS sınavına girecek öğrencilerimize  de yolunuz açık olsun diyor, hayat boyu başarılar diliyorum” dedi.

Bir cevap yazın