Başkan Savaş’tan flaş 24 Haziran tahmini

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, katıldığı yerel bir televizyon kanalında 24 Haziran Cumhurbaşkanlığı ve genel seçimlerine yönelik seçim sonucu tahminlerini paylaştı. Hatay’da rekor bir oy beklediğini belirterek, CHP’nin 1’inci parti olacağı  konusunda kesin bir ifade paylaşan Başkan Savaş, Millet ittifakı ile Cumhur İttifakının da milletvekili sayısını açıkladı.

Hatay’ın 15 ilçesine eşit hizmet ulaştırmaya önem verdiğini de aktaran Başkan Savaş, hizmetlerine ihtiyaçların aciliyetine göre yön verdiklerini belirtirken, Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan’ın Atatürk Stadı’na yapılacağını açıkladığı Millet Bahçesi için de  “Bizimle aynı görüşü paylaşıyor olmaları güzel” değerlendirmesini yaptı.

“Millet ittifakı 6 vekil çıkarır”

Yerel seçimlerle ilgili tahminlerini paylaşan Başkan Savaş, “İnşallah 17 gün sonra ülkemizi ekonomi, dış ve iç politika anlamında iyileştirecek bir sonuç ortaya çıkar. Ülkemiz ve milletimiz için kim hayırlı olacaksa onun başarılı olmasını dilerim. Bizim birinci tercihimiz Muharrem İnce. Hatay’da CHP olarak 1’inci partiyiz. CHP’nin Hatay’da 5 milletvekili çıkartacağını düşünüyorum. Millet ittifakı 6, Cumhur İttifakı ise şehrimizde toplam 5 milletvekili çıkartır düşüncesindeyim” dedi.

“Yanlıştan dönmeleri güzel”

Antakya Atatürk Stadyumu’nun Millet Bahçesi yapılmasını değerlendiren Başkan Savaş, “Sadullah Ergin geçmişte, bizim stadyumu ve etrafındaki alan ile şimdiki kapalı spor salonunun yerini TOKİ’ye verdi. Biz buna karşı çıktık. Antakya Belediye Başkanı iken bana görüşümü sorduklarında bunu hem belediye başkanı hem de sade bir vatandaş olarak onaylamadığımı ifade etmiştim. Şimdi Sayın Erdoğan’ın böyle bir açıklama yapması yanlıştan dönmek demektir. Şimdi aynı görüşü paylaşıyor olmak güzel. Bizim yıllardır düşündüklerimiz bugün onlar tarafından da düşünülüyorsa demek ki doğru düşünmüşüz dedirtiyor” diyerek, Millet Bahçesi projesini olumlu karşıladı.

Yumuşak zemin projeyi uzattı

İskenderun’da tamamlanma aşamasına gelen ikinci battı çıktı projesinin zeminin yumuşak olmasından dolayı uzadığını ifade eden Başkan Savaş, “İskenderun Entegre Battı Çıktı Projesi İskenderun’a yakışan bir proje oldu. Yaptığımız zemin etütleriyle proje arasında bir uyuşmazlık oldu. Zeminin yumuşak olması nedeniyle Çukurova Üniversitesi ve iki özel inşaat şirketi vize jetkrat adında yeni bir sistem önerdi. 25-26 Haziran’da inşaat şirketi bize bu alanı teslim edecek. Temmuz ayı içerisinde de açılışını yapmayı planlıyoruz. Şehrimizin giriş noktasındaki bölgede yaptığımız iki yeni çalışmamız insanlarda olumlu bir izlenim yaratacak” şeklinde konuştu.

“Bu şehre sevdalıyız”

EXPO 2021’in Hatay’a neler kazandıracağı ve ne tür hazırlıkların yapıldığıyla ilgili bilgiler veren Başkan Lütfü Savaş, “Benim olduğum yerde meşakkat vardır. Sıradan bir belediye başkanı olmadım. Bunlar bana ters. Biz öncelikle şehrin eğitimine, kültürüne katkı sağlayan ve şehri her anlamda geleceğe umutla taşımaya gayret gösteren bir anlayış güdüyoruz. Bu anlayış sayesinde EXPO da, HADO da başarılı olur. Tıbbi aromatik bitkilerimiz ve marka değeri taşıyan ürünlerimiz de hak ettiği değeri görür. Bunlar yerelden kalkınma anlayışının sonucudur. Bu şehre sevdalıysanız size uyku haram. Şehre çok iyi iki yatırım getiriyoruz. Şirketler yap, işlet, devret modeliyle çalışacak. Hatay turizm, ticaret ve kültür başkenti olacak. Hatay çok daha huzurlu, umutlu, mutlu ve refah seviyesi yüksek bir şehir olacak. EXPO alanına Metro ya da metrobüs götüreceğiz. Ulaşım Master Planımız sürüyor. 1/100.000’lik haritamızı yaptık. İlk kez bu ölçekte bir plan çıkartılıyor” dedi.

Tıbbi aromatik bitkilerin işlenmesine ve paketlenmesine, coğrafik işaretlemesinin yapılmasına dair de laboratuvar kurma planlarının olduğunu ifade eden Başkan Savaş, dünyanın birçok ülkesinde yapılan uygulamaların Hatay’a da kazandırılacağını belirtti.

63 bin noktada haşere mücadele

Hatay’da 63 bin noktada lavra mücadelesi yaparak haşerelerin üreme alanlarının ilaçlandığını söyleyen Başkan Savaş, her mahalleye gün aşırı ilaçlama yapmak için araç filosunun seferber edildiğini açıkladı. Vatandaşlara ve mahalle muhtarlarına da bu konuda büyük görev düştüğünü ifade eden Başkan Savaş, çalışmaları sürdüren ekiplerle vatandaşların iletişim halinde olmaları gerektiğine değindi.

“Halkımızın görüşüne saygılıyız”

Hatay’a yapılması planlanan Kültür Merkezi’nin yer değişikliği ile ilgili konuya da açıklık getiren Başkan Savaş, “Hatay halkının görüşlerine saygı duyarak projenin yerini değiştirmeye karar verdik. Tek bir ağaç bile kesmeyecek olmamıza rağmen halkımızın görüşüne kıymet verdiğimiz için kültür merkezimizi parktaki mevcut otopark alanına yapmaya karar verdik. Güzel bir proje hazırladık. Hem görüntü kirliliğini ortadan kaldıracağız. Çok güzel bir kültür merkezimiz, nikah salonumuz ve sergi alanımız olacak. Her yaştan insanın faydalanacağı çok güzel bir yer olacak” şeklinde konuştu.

Teşvikte, sorumluluk hükümette

Hatay’ın 5’inci teşvik bölgesine alınması ile ilgili Hatay halkının üzerine düşeni fazlasıyla yaptığını belirten Başkan Savaş, sorumluluğun artık hükümette olduğunu belirtti. Başkan Savaş, “24 Haziran seçimlerinden sonra inşallah Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ile bu konuyu çözüme kavuştururuz” ifadelerine yer verdi.

Hatay’ın Suriye’deki savaştan olumsuz etkilenmesinin göz ardı edildiğini ve kişi başına düşen geliri Hatay’dan daha fazla olan şehirlerin 5’inci teşvik bölgesine alındığını ifade eden Başkan Savaş, Hatay’ın üvey evlat muamelesi gördüğünü ifade etti.

“Hatay’ın adı zirveye çıkacak”

Hatay’ın sportif anlamda da hak ettiği değere ulaşması için ellerinden geleni yaptıklarını belirten Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, “Hatayspor’u 3. lige düşerken aldık ve bu sene şampiyonluk yaşadık. Hem bana hem de teknik ekibimize, halkımız güvensin. Takımımız Hatay’ın adının zirveye taşımasına vesile olacak. Passolig ile  sözleşme imzalandı. Maçlara passolig ile girilecek ve biletler maçlar başlamadan önce satışa çıkacak” derken, yabancı oyuncu transferleri yapacaklarını da sözlerine ekledi.

 

 

 

 

 

Bir cevap yazın