UMAT Depolarını canlandıracak ilk hamle tamam

İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası(İTSO) yönetimi,  TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’ndan UMAT Umumi Mağazalar Türk Anonim Şirketi’nin İskenderun’daki şubesini antrepo olarak kullanmak amacıyla destek almasının ardından zaman kaybetmeden harekete geçti. Bölge için büyük önem arz eden proje için, LimakPort Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Ünlü ve Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı (DOĞAKA) Genel sekreteri Onur Yıldız, İTSO yönetimine UMAT Mağazalarının yenilenerek işletilmesi ile ilgili hazırlanan projeyi sinevizyon desteğiyle anlattı.

Toplantı öncesi kısa bir konuşma yapan İTSO Başkanı Levent Yılmaz, atıl vaziyette bulunan eski ve bakımsız UMAT depolarının yenilenmesi ve Limakport’a çok yakın bir lokasyonda olmasıyla bölgedeki ekonomik hareketliliğin artacağını söyledi.

Yaklaşın 23 bin metrekare alanı kapsayan İskenderun UMAT Depoları ile ilgili projelerinin yavaş yavaş şekillenmeye başladığını söyleyen Yılmaz, “Umat Umumi Mağazalar Türk A.Ş.‘‘Umumi Mağazacılık’’ faaliyetinde bulunmak üzere 07.05.1937 tarihinde Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün talimatıyla kurulmuştur. Umat Umumi Mağazalar Türk A.Ş., Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin yaklaşık yüzde 56 oranında hissedar olduğu, diğer hisselerinin de çeşitli oda ve borsalara ait olduğu Umumi Mağazacılık hizmeti veren bir şirkettir. Bu şirketin İskenderun’da faaliyet gösteren şubesi ise, 12.480 metrekare kapalı depo ve 10.800 metrekare betonlanmış sahada 1950’li yıllardan kalma yapılarla genel antrepoculuk faaliyetleri göstermektedir. Bu alanın, odamızca kullanımı için, daha verimli hale getirilebilmesi amacıyla Limakport Genel Müdür Yardımcımız Mehmet Ünlü tarafından bir proje çalışması yapılmaktadır. Limakport’a çok yakın bir lokasyonda atıl vaziyette bulunan eski ve bakımsız olan UMAT depolarını yenilenerek bölgede kaliteli hizmet sunan, modern elleçleme ve depolama tekniklerine uygun bir antrepo haline getirmek istiyoruz. Bu projenin hayata geçirilmesinin bölgemize ciddi bir katma değer sağlayacağına inanıyoruz. Projenin teknik yönlerinin incelenmesinin ardından, projemiz önümüzdeki günlerde şekillenmeye başlayacak” dedi.

 

Bir cevap yazın