‘Bütün renkler bizim’

24 Haziran’da yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı ve 27. Dönem Milletvekilliği seçimlerine sayılı günler kala çalışmalarına hız veren CHP Hatay Milletvekili Adayı Suzan Şahin, barış ve hoşgörü kenti İskenderun’da Karasun Manuk Ermeni Kilisesi’nin ardından, Aziz Nikola Ortodoks Kilisesi’ni ziyaret etti.

CHP İskenderun İlçe Başkanı Yusuf Mansuroğlu, meclis üyeleri ve partililerin katıldığı ziyaretlerde, Hristiyan Cemaatiyle buluşan Şahin, dinlerin kardeşliğini Hatay’ın simgesi olarak tarif ederken, ‘Herkesin inancı saygı gerektirir ve her inanç özgürce yaşanmalıdır’ mesajı verdi.

“Tüm renkleri kucaklayan tek partiyiz”

Kilise ve vakıf yöneticilerine kendilerini aile ortamında karşıladıkları için teşekkür eden CHP Hatay Milletvekili Adayı Suzan Şahin, “İnançların özgürce yaşanmasını savunan ve bu savunmasından hiç vazgeçmeyen bir partinin mensubuyum. İnançlar, herkesin istediği gibi özgürce yaşanmalı. Sizlere söz veriyorum; yönetmelikler konusunda yaşadığınız sıkıntıları meclise ilk gittiğimde dile getireceğim. Gönül ister ki; kimseyi ayrıştırmadan bahçemizde bütün çiçekler açsın. Çünkü, mensubu olmaktan gurur duyduğum partim tüm renkleri kucaklayan ileri görüşlü tek partidir” diye konuştu.

Ermeni Cemaati dert yandı

Hatay Ermeni Kiliseleri Din Görevlisi Avedis Tabaşyan, Hatay’da iki tane faal kiliseleri olduğunu belirterek, “Biri Türkiye’nin tek Ermeni Köyü olan Vakıflı’da, bir diğeri ise İskenderun’da bulunan Karasun Manuk Ermeni Kilisesidir. İkisi de bizim için çok önemli. Çünkü, Hatay bizim için çok önemli.  Barışın, kardeşliğin, hoşgörünün beraberce yaşandığı bir il Hatay..  Bizler, Hatay’da azınlık durumdayız. Cemaatimizde gittikçe azalmalar olmaya başladı. Bunun üzüntüsünü gerçekten yaşıyoruz. Sekiz yıldır patriğimizi bile seçemedik. Umut ediyoruz ki; gerçekleşecek seçimlerin ardından başa kim gelirse gelsin alınacak ilk kararla patriklik seçimimizi gerçekleştirebilelim. Ben sizlere geldiğiniz için teşekkür ediyorum. Umuyorum ki; bu yıl herkesin düşlediği şeyler gerçek olsun. Herkes birbiri ile el ele verip iyiyi ortaya çıkartsın” dedi.

İskenderun Karasun Manuk Ermeni Kilisesi Vakıf Yönetim Kurulu Başkanı Garbis Kısadur da patriklik seçimiyle ilgili dert yanarak, “Sizler bu konuyu mecliste gündeme taşır ve bir yönetmelik çıkartılmasını sağlarsanız bu bizim için en güzel haber olur” şeklinde konuştu.

Samimi karşılama

Daha sonra Ortodoks Kilisesi’ne geçen Milletvekili Adayı Suzan Şahin ve partilileri burada Kilise Vakıf Başkanı Can Teymur ve yönetimi, Ortodoks Kilisesi Papazı Dimitri Yıldırım ile Ortodoks cemaati karşıladı.

24 Haziran seçimlerinin ülke ve bölge için hayırlı ve uğurlu olmasını temenni eden Can Teymur, “24 Haziran Cumhurbaşkanlığı ve 27. Dönem Milletvekilliği seçimleri için cemaatimizi ziyaret etmek nezaketinde bulunan değerli milletvekili adaylarımıza ve partililere çok teşekkür ederiz. Bizler bu memlekette her zaman birarada, kardeşçe ve huzur içerisinde yaşadık, yaşamaya da devam edeceğiz. İskenderun ve Hatay’daki birlikte yaşama kültürü, örnek alınacak bir güzelliktir. Ziyaretiniz de sahip olduğumuz bu güzelliklere, iyi bir örnektir. Sizlere ziyaretinizden dolayı tekrar teşekkür ediyor, seçim çalışmalarınızda başarılar diliyoruz” dedi.

 

 

 

Bir cevap yazın