İki önemli ziyaret

Hatay Valisi Erdal Ata, Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Ali Çelik’in ardından, ‘Dünya Çevre Günü’ dolayısı ile Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Halit Ergin ve beraberindeki heyeti, makamında kabul etti. Valilik makamında gerçekleşen ziyaretlerde Vali Erdal Ata, Genel Müdür Yardımcısı Ali Çelik’i tarih, kültür ve eşsiz doğasıyla ülkenin müstesna bir ili olan medeniyetler şehri Hatay’da ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Çelik ise nazik kabulünden ve misafirperverliğinden dolayı Vali Ata’ya teşekkür etti.

Gelecek için büyük tehdit

Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Halit Ergin’le Vali Ata, “Dünyada nüfusun hızla artması, kentleşme ve sanayileşmenin getirdiği çok ciddi sorunlar, günümüzde insanoğlunun geleceği için en büyük tehdit unsuru haline gelmiştir. Bu gün vesilesiyle çevresel sorunlar hakkında farkındalık yaratmak, gelecek kuşaklara daha temiz bir dünya bırakmak ve çevre bilinci oluşturmak amacıyla etkinlikler yapılmaktadır. Baktığımız zaman son yıllarda çevre konusunda ülkemizde ciddi olarak bir duyarlılığın oluştuğunu görüyoruz. Bu çerçevede Türkiye Çevre Sorunları Vakfı,  sonra Çevre Müsteşarlığı kuruldu. Daha sonra Bakanlığa dönüştü. Bunu, ülkemizde çevre konusunda oluşan duyarlılığın bir yansıması olarak değerlendiriyoruz” dedi.

“Herkes sorumluluğunun farkına varmalı”

Geçmişte yaşanan sıkıntılardan ders alarak, üzerinde yaşadığımız cennet gibi coğrafyanın havasının ve suyunun değerini bilerek, sahip çıkmamız gerektiğini dile getiren Vali Ata, “Bizim çocukluğumuzda belki Türkiye’nin birçok yöresinde derelerden su içmek mümkünken, bugün bırakın insanları herhalde hayvanların dahi su içmesinin bir hayli zorlaştığını görüyoruz. Havanın, toprağın kirlendiğini görüyoruz. Bunun mutlaka önlenmesi gerekir. Eğer gelecek kuşaklara daha temiz bir dünya devretmek istiyorsak bu konuda üzerimize düşen tüm sorumlulukların farkına varıp gereğini yerine getirmek zorundayız. 5-11 Haziran tarihlerinde kutlanacak olan haftanın çevre sorunlarının çözümünde farkındalık oluşturmasını diliyorum” diyerek sözlerini noktaladı.

Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Halit Ergin ise kabulünden dolayı Vali Ata’ya teşekkür ederek, ‘Dünya Çevre Günü’ vesilesi ile yapılacak etkinlikler hakkında bilgiler verdi.

 

Bir cevap yazın