Arsuz’da hilalin altında iftar ayrıcalığı

Türk Kızılayı İskenderun Şubesi, ‘Ramazanı bu hilalin altında paylaşalım’ sloganıyla açtığı bereket sofralarında bu kez Arsuzlular’ı biraraya getirdi.

Arsuz Uluçınar Gençlik Kampı’nda Ramazan Ayı’nın bereketini vatandaşlarla paylayan Kızılay’ın gönül sofrasına Arsuz Kaymakamı Musa Sarı ve eşi Emine Sarı da eşlik etti. Yoğun ilgi gören iftar sonrasında, Türk Kızılayı İskenderun Şube Başkanı Ümit Günay, tüm konuklarla yakından ilgilendi.

Edilen dualar ve hep birlikte açılan orucun ardından, kısa bir konuşma yapan Ümit Günay, Ramazan Ayı’nın coşkusu ve bereketini Bu Hilalin Altında, Arsuz’da paylaşmaktan büyük mutluluk duyduğunu belirterek, “Ramazan ayı, dostluğun, kardeşliğin, aynı sofrada buluşmasının ayıdır. Dayanışma, yardımlaşma, manevi değerlerin öne çıktığı bu ayda Dörtyol, İskenderun ve Arsuz’da kurduğumuz ‘Ramazanı bu hilalin altında paylaşalım’ iftar soframızı 6 Haziran’da da Belen’de kuracağız” derken, katılımından dolayı Kaymakam Musa Sarı başta olmak üzere tüm konuklarına teşekkür etti.

“Bu manevi hava başka yerde yok”

Arsuz Kaymakamı Musa Sarı da, Türk Kızılayı’na hem güzel akşamdaki manevi havayı yaşatmasından dolayı teşekkür ederek, “Kızılay Yönetim Kurulu Başkanından, Genel Müdürüne, bu akşam burada hizmet eden ve iftara katılan herkese, bu gecenin organizasyonu üstlenen Müftülüğümüz başta olmak üzere tüm din görevlileri ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü personeline ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Ramazan, unutulmaya yüz tutmuş değerlerin hatırlandığı, manevi değeri yüksek zamanlardır. Bu vesileyle Ramazan Ayı’nı ve yaklaşan Ramazan Bayramı’nı tebrik ediyor, sevdikleriniz, eş ve dostlarınızla birlikte daha nice bayramları hep birlikte huzur içerisinde geçirmenizi temenni ediyorum” dedi.

Bir cevap yazın