İskenderun yatırımda gözde ilçe

Akdeniz İhracatçı Birlikleri(AKİB) Koordinatör Başkanı Uğur Ateş, 2017 yılı itibariyle Türkiye’nin ihracatının yüzde 41,1’ini gerçekleştiren İSO 500 firmaları içinde yer alan AKİB’e üye 88 firmayı kutladı. Ağırlıklı olarak otomotiv ve demir çelik şirketlerinin yer aldığı listede, Türkiye’nin 500 sanayi devinin içinde yer alan 88 firmanın hem AKİB’i, hem de bölgeyi gururlandırdığını söyleyen Ateş, bu araştırmanın Türkiye ekonomisine ivme kazandırdığını söyledi.

Hammaddeye dayalı sanayi kolu olan demir-çelik sektörünün Akdeniz Bölgesi’nde geliştiğini, son dönemde yatırımların, dış pazarlara yakınlığı nedeniyle avantajlı konumda bulunan İskenderun’da yoğunlaştığını kaydeden Ateş, “İSO 500 listesindeki tablo Çukurova sanayisi açısından umut vadetmiştir. Çukurova bölgesi sanayi kapasitesiyle Marmara’ya alternatif bir üretim merkezi olabilmek adına hızlı adımlarla yol almaktadır. Bölgede devam eden ve planlama aşamasındaki projeler tamamlandıkça; bölgemizin, ülkemiz ekonomisine sağladığı katkı da önemli oranda artacaktır. Akdeniz İhracatçı Birlikleri olarak da bu konuda üzerimize düşen her türlü görevi layıkıyla yerine getirmeye çalışıyoruz” dedi.

İhracatın ülkenin can damarı olduğunun altını çizen Uğur Ateş, “Firmalarımızın başarı tablolarında yer aldığını görmek, tüm ihracatçılarımıza umut oluyor ve çalışma şevki veriyor. Bölge ve Türkiye ihracatını, kalite ve rakamsal anlamda üst seviyelere taşımak için AKİB ihracatçıları olarak var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

 

Bir cevap yazın