Yeni Sanayi Sitesi’nde son durum ne?

İskenderun Küçük Sanayi Sitesi’nin yoğun katılımla gerçekleştirilen olağan kongresinde mevcut başkan İbrahim Açıkgöz güven tazeledi. Sanayideki Aşevi’nde düzenlenen genel kurula İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Levent Hakkı Yılmaz, esnaf oda başkanları, dernek yönetim kurulu üyeleri ve sanayi esnafı katıldı.

 “Şanslı ve avantajlısınız”

İTSO olarak her zaman esnafın yanında olduklarını söyleyen Başkan Yılmaz, “İTSO olarak sizlerin müşterek ihtiyaçlarının karşılanması noktasında Oda olarak yapmamız gereken ne varsa çözüm üretmenin gayreti içerisinde olduk. Bugünden sonra da aynı düşünceyle her zaman yanınızda olduğumuzu belirtmek isterim. Sizlerin daha önceki genel kurullarına da katıldım ancak bugün daha hızlı bir karar veren hazirun gördüm. Sizlerin çoğu zaten bizim de üyemizsiniz. Bunun yanında sizlerin başkanı olan İbrahim Açıkgöz bizim de Meclis üyemiz. Bu anlamda daha şanslı ve avantajlısınız” dedi.

“Modern bir sanayi inşa edilecek”

30 dönüm üzerine kurulması planlanan yeni sanayi sitesinin İskenderun’a değer katacağını söyleyen Başkan Yılmaz, “Yeni sanayi sitesi ile ilgili 30 dönümün üzerinde bir yerin tapusunun alındığını biliyorum. Hatta en son tapu rayiç bedeller belirlenirken Belen Kaymakamımız ile görüştük. Yeni sanayi sitesinin imarı, yapımı ve geniş alanı ile çok amaçlı, çok içerikli ve modern tesislerimiz bölgemiz ekonomisine daha çağdaş hizmet vereceği kanısındayım. İskenderun’a değer verecek olan istihdam kazandıracak olan bu yerin ve genel kurulunuzun hayırlı olmasını temenni ediyorum” şeklinde konuştu.

Esnafa müjdeli haberler var

Çalışmalarında her zaman yanlarında olan İTSO Başkanı Levent Yılmaz’a teşekkür eden İskenderun Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi Başkanı İbrahim Açıkgöz ise, “Hedefimiz tüm sanayi esnafımız ile birlikte güç birliği oluşturmaktır. İTSO ve resmi kurumlarımız ile birlikte hareket ediyoruz ve onların desteği de bizim çalışma azmimizi arttırıyor. Yasada, “Sanayi sitesi içerisinde kalmış sanayi alanlarının planlı sanayi alanlarına taşınması için Sanayi Sitesi Yapı kooperatifleriyle Özel İdareler  yoksa Büyükşehir Belediyeleri veya belediyelerce yapılacak sanayi sitelerinde alt yapı, üst yapı yatırımları tamamlanıncaya kadar, idare ve sosyal tesis binaları, arsa bedeli, mülkiyetinin edilmesi masraflarının Mimarlık ve Mühendislik hizmetinin taşınma masrafları dahil krediyle desteklenecektir ve bu bakanlığın kontrolünde olacaktır” denilmektedir. Yönetim kurulu olarak bizler de Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi olarak çalışmalarımızı bu yönde sürdürüyoruz. Çok olumlu ve müjdeli gelişmeler olduğunun bilinmesini istiyorum. Bunları zaten sizlerle paylaşıyoruz. Yeni sanayi sitemizin taşınması için yapılan çalışmalarda önemli adımlar atıldı, burada esnafımızın bize güvenmelerini bekliyoruz. Yeter ki birlik olalım, kooperatifimize sahip çıkalım” dedi.

Yönetim şöyle belirlendi

Gündemde görüşülen maddelerin oy birliğiyle kabul edilmesinin ardından, İbrahim Açıkgöz başkanlığındaki İskenderun Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi Genel Kurulu şu isimlerden oluştu: Mehmet Zorla, Vecih Altun, Cemil Bilgin, Hasib Yılıdırım, Fuat Yetimoğlu ve İbrahim Parmaksız. Denetim Kurulu ise; Mehmet Fatih Kandilli, Josef Hurioğlu ve Salih Cücü

 

Bir cevap yazın